2014-09-13 10:15:56
Φωτογραφία για Τί γυρεύει ο Ντομινίκ Στρος Καν στη Λευκωσία;
Σαν βόμβα έσκασε η είδηση για την επίσκεψη στην Κύπρο του πρώην πανίσχυρου διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν. Οι φήμες ότι κλήθηκε για να αναλάβει σύμβουλός της κυβέρνησης οργίασαν., αναφέρει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ της Λευκωσίας.

Οι φήμες τον ήθελαν να αναλαμβάνει σύμβουλος στην οικονομική κρίση και στις έρευνες του εγκλήματος, αλλά και να αγοράζει το χρέος της Κύπρου έναντι ποσοστών φυσικού αερίου.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι ο Στρος Καν, ήρθε κι έμεινε δυο μέρες στη Λευκωσία και είχε μία και μοναδική επίσημη συνάντηση. Ήταν με τον υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος μάλιστα φρόντισε να κρατήσει τη συνάντηση μυστική. Είχαν συνομιλίες επί δύο ώρες στο υπουργείο Οικονομικών, στις 4 Σεπτεμβρίου το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», ο Γάλλος ισχυρός παράγοντας της διεθνούς οικονομίας, ήρθε στην Κύπρο ως πρόεδρος της εταιρείας LSK, που έχει έδρα το Λουξεμβούργο και είχε συνομιλίες για δύο τομείς που ενδιαφέρονται να επενδύσουν:


Πρώτον για τα χρεόγραφα του ενός δισεκατομμυρίου, που προτίθεται να εκδώσει η Κυβέρνηση και

Δεύτερον, για τις ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών.

Ο Στρος Καν συνοδευόταν από τρία άλλα μέλη του συμβουλίου του, ενώ από κυπριακής πλευράς ήταν μαζί του ο γνωστός δικηγόρος Πολάκης Σαρρής ο οποίος εκπροσωπεί την LSK στην Κύπρο και από το γραφείο του οποίου εγίνοντο όλες οι επαφές και διαβουλεύσεις.

Να σημειωθεί ότι η LSΚ έχει κι άλλες επενδύσεις στην Κύπρο και τώρα το ενδιαφέρον της στρέφεται κυρίως στις αποκρατικοποιήσεις, ενώ ο Στρος Καν είναι σύμβουλος σε πολλές εταιρείες αλλά και κυβερνήσεις και οι πληροφορίες που συγκέντρωσε εδώ είναι χρήσιμες για τις δραστηριότητες κι άλλων εταιρειών, που ενδιαφέρονται για ευκαιρίες επενδύσεων διεθνώς.

ΠΗΓΗ: www.philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ