2014-09-13 15:16:09
Φωτογραφία για Μεγάλο το ενδιαφέρον για την Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας
Η Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ιδρύθηκε ως γνωστό το 2013 και είναι η πρώτη σχολή που λειτουργεί εκτός των αστικών κέντρων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Είναι τριετούς φοίτησης και διαθέτει προπαρασκευαστικό τμήμα το οποίο είναι, σύμφωνα με το παιδαγωγικό σκεπτικό του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, μια απαραίτητη διαδικασία για την σωστή ένταξη του ενδιαφερόμενου σπουδαστή, στο Πρόγραμμα Σπουδών της Σχολής και στον εντατικό ρυθμό του.

Ο Σύλλογος των καθηγητών, όπως αναφέρεται στο σάιτ του θεάτρου, μπορεί να αποφασίσει την κατευθείαν τριετή φοίτηση, με κριτήριο τις Εισαγωγικές Εξετάσεις του ΥΠ.ΠΟ. (Τμήμα εκπαίδευσης θεάτρου και χορού) των υποψηφίων σπουδαστών των Ανωτέρων Σχολών Δραματικής Τέχνης (Τμ. Υποκριτικής) του σχολικού έτους 2014-2015, σε συνδυασμό με το επίπεδο των εκφραστικών μέσων και της πνευματικής ωριμότητας του ενδιαφερόμενου.


Οι εισαγωγικές και κατατακτήριες εξετάσεις για το προπαρασκευαστικό και το πρώτο έτος, θα γίνουν στο κτίριο της Σχολής (Εκπαιδευτικός Χώρος Μπάρι –Όθωνος Αμαλίας 6, Πάτρα) και θα ολοκληρωθούν σε δύο κύκλους.

Πρώτος κύκλος: 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2014

Οι ενδιαφερόμενοι θα εξεταστούν ανά ομάδες μ’ έναν μονόλογο της επιλογής τους -απ’ όλο το φάσμα του θεατρικού ρεπερτορίου- ένα τραγούδι και ένα ανέκδοτο.

Δεύτερος κύκλος: Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Θα κληθούν οι επιτυχόντες του πρώτου κύκλου σ’ ένα ολοήμερο workshop –εργαστήριο με κέντρο βάρους τις σωματικές και φωνητικές τους δυνατότητες. Η εξέταση θα ολοκληρωθεί την ίδια μέρα με προσωπική συνέντευξη του εξεταζόμενου από την Διεύθυνση της Σχολής.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην γραμματεία της σχολής έως και τις 24 Σεπτεμβρίου 2014 έχοντας συμπληρωμένη την φόρμα της αίτησης και τα κάτωθι δικαιολογητικά.

1. ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ (επικυρωμένη φωτοτυπία)

2. ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΗ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

3. ΔΥΟ ΜΙΚΡΕΣ ΕΓΧΡΩΜΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕ.Σ

Για όσους δεν είναι εφικτό να παραδώσουν την αίτηση αυτοπροσώπως, θα έχουν τη δυνατότητα να την στείλουν ηλεκτρονικά και να την προσκομίσουν την ημέρα των εξετάσεων με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά.

Επισημαίνεται πως το ανώτατο όριο ηλικίας είναι τα 28 έτη.

Η συμμετοχή στις εξετάσεις δεν απαιτεί εξέταστρα.

Η επικοινωνία με την γραμματεία της Σχολής , γίνεται μέσω mail ή στα εξής τηλέφωνα:

2610 623 730 & 2610 623 791- Η γραμματεία λειτουργεί 3:30 μ.μ - 8:30 μ.μ.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Boyhood», η ταινία της χρονιάς;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Boyhood», η ταινία της χρονιάς;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ