2014-09-13 22:42:05
Φωτογραφία για ΑΝΕΤΑ... ΕΥΚΟΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΦΗ 3-0 *VIDEOS*
Το αυτογκόλ του Αντελέγιε... απλοποίησε τα πράγματα για τον Ολυμπιακό, αφού έφυγε το άγχος και στη συνέχεια οι ερυθρόλευκοι φόρτσαραν όσο χρειάστηκε ενόψει Ατλέτικο και έφτασαν στο εύκολο 3-0 κόντρα στον ΟΦΗ.

Με ένα αυτογκολ στο 22ο λεπτό ο ποδοσφαιριστής των Κρητικών έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λόρια και έκαμψε κάθε αντίσταση που είχαν προβάλει οι παίκτες του ΟΦΗ μέχρι εκείνη την στιγμή.

Η συνέχεια ήταν... εύκολη για τον Ολυμπιακό! Οι παίκτες του Μίτσελ ανέβασαν την απόδοσή τους και έφτασαν σε μια εύκολη νίκη απέναντι στους Κρητικούς, τη δεύτερη στο εφετινό πρωτάθλημα.

Ο Ντουρμάζ στο 44’ και ο Τσόρι στο 54ο λεπτό σημείωσαν τα υπόλοιπα γκολ του Ολυμπιακού, ενώ δοκάρι είχε ο Μπενίτες στο 63ο λεπτό.

Ο Μίτσελ βρήκε την ευκαιρία μετά το τρίτο γκολ να δώσει ανάσες στους Αφελάι και Τσόρι ενόψει Ατλέτικο.

Αρκετά καλός ήταν ο Μιλιβόγιεβιτς στην πρώτη του παρουσία στην 11άδα των ερυθρόλευκων. Πολύ καλός για τον Κρητικούς ο τερματοφύλακας τους, Λόρια, ο οποίος διατήρησε το σκορ στο 3-0.


Στα καθαρά αγωνιστικά Ο Ολυμπιακός είχε ένα μέρος του μυαλού του στην… Ατλέτικο και ο Γκατούζο στο πώς θα καλύψει τους χώρους προς την εστία της ομάδας του για να περιορίσει τους κινδύνους για τον Λορία.

Διατήρησε το 3-5-2, έδωσε ξεκάθαρες εντολές στους παίκτες να δίνουν μεγάλη προσοχή στην άμυνά τους και όλοι αν δεν έχουν την μπάλα στην κατοχή τους να είναι στο δικό τους… μισό και πίσω από την μπάλα.

Με αυτόν τον τρόπο ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει εύκολα την μπάλα και με δυσκολία έφτανε στην εστία του Λορία.

Οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να αλλάξουν γρήγορα τη μπάλα για να «σπάσουν» την άμυνα του ΟΦΗ και να φτάσουν απέναντι στον Λόρια. Ο Ολυμπιακός πίεζε, δεν έβρισκε τρόπους να απειλήσει τον ΟΦΗ και το πλάνο του Γκατούζο έδειχνε να έχει αποτέλεσμα.

Ο Αντελεγιέ όμως σε μια προσπάθειά του να κόψει τη μπάλα σε σέντρα του Μαζουάκου στάθηκε άτυχος. Η μπάλα πήρε… τρελή πορεία, ύψος και φάλτσα, και κατέληξε στα δίχτυα του Λόρια ο οποίος δεν μπορούσε να αντιδράσει. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός στο 22ο λεπτό άνοιξε το σκορ!

Στη συνέχεια ο ΟΦΗ έδειξε να έχει στο μυαλό λίγο περισσότερο την επίθεση. Συνέχισαν οι παίκτες του να κλείνουν τους χώρους αλλά να προσπαθούν να βγουν και στην αντεπίθεση. Ο Ολυμπιακός βρήκε χώρους που χρειαζόταν, κυκλοφόρησε την μπάλα και οι παίκτες του ήταν περισσότερο απειλητικοί για τον Λορια.

Η πίεση αυτή όμως κάποια στιγμή απέφερε και… καρπούς για τους παίκτες του Μίτσελ. Ο Λόρια σε μια από τις φάση στην εστία του δεν εκτίμησε σωστά, έκανε την έξοδο αλλά δεν κατάφερε να «καθαρίσει» τη φάση. Η μπάλα έφτασε στον Ντουρμάζ ο οποίος πλάσαρε σωστά και έκανε το 2-0 για τον Ολυμπιακό στο 44ο λεπτό.

Περισσότερο ορεξάτοι οι ερυθρόλευκοι στο δεύτερο 45λεπτο έφταναν περισσότερο εύκολα στην εστία του ΟΦΗ. Ο Κασάμι άρχισε να… δοκιμάζει το πόδι του από μακριά, υποχρεώνοντας τον τερματοφύλακα των Κρητικών σε εξαιρετικές επεμβάσεις. Στο σουτ του Τσόρι όμως ο Λόρια δεν είχε… απάντηση. Ο Αργεντίνος μέσος με εξαιρετικό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του ΟΦΗ για τρίτη φορά (54’).

Το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού ήταν και αυτό που ζητούσε ο Μίτσελ για να κάνει τις αλλαγές του ενόψει… Ατλέτικο. Ο Ισπανός τεχνικός πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Μήτρογλου για να αποκτήσει ρυθμό, ενώ απέσυρε τους Τσόρι και Αφελάι για να πάρουν... ανάσες.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να φτάνει στην εστία του Λόρια, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει και άλλο γκολ.

Ωστόσο είχε τις… στιγμές. Καλύτερη αυτή στο 63ο λεπτό με τον Μπενίτες να αποφεύγει όμορφα τον αμυντικό και στο πλασέ του να σημαδεύει το δοκάρι. Στη φάση αυτή θα μπορούσε μάλιστα να έχει βγάλει την πάσα στον Μήτρογλου που ήταν μόνος του δίπλα και δείχνει να χρειάζεται ένα γκολ για να πάρει τα πάνω του.

Οι ενδεκάδες

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μιλιβόγιεβιτς, Αφελάι (68’Μπουχαλάκης), Ντουρμάζ, Τσόρι (57’ Μπενίτες), Κασάμι, Διαμαντάκος (55’ Μήτρογλου), Αμπιντάλ, Αυλωνίτης, Μαζουάκου, Σαλίνο.

Στον πάγκο : Μέγιερι, Μήτρογλου, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Φουστέρ, Γιαννούλης, Μπενίτες.

ΟΦΗ (Τζενάρο Γκατούσο): Λόρια, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Μπανούσης (61’ Κάλαϊτζιτς), Μονιάκης, Κλέιτον (61’ Φερούζ), Λαμπρόπουλος, Μειτέ, Περογαμβράκης (78’ Ροβίθης), Στάθης, Μακρής.

Στον πάγκο : Αγριμάκης, Φερούζ, Κουτσιανικούλης, Ροβίθης, Καλαϊτζιτς, Μαραθιανός, Φάζος

Δείτα τα γκολ από την κάμερα της NovaQ

Δείτε το 1-0 ΕΔΩ

Και το γκολ του Ντουρμάζ ΕΔΩ

Δείτε και το γκολ του Τσόρι για το 3-0 ΕΔΩ
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ