2014-09-14 02:07:10
Φωτογραφία για Ξανά στην Τούμπα μετά από 30 χρόνια η Νίκη Βόλου...
Την τελευταία φορά που η Νίκη Βόλου πάτησε το χορτάρι της Τούμπας, ήταν 22 Φεβρουαρίου του 1984, σε ματς Κυπέλλου, το οποίο ο ΠΑΟΚ κέρδισε 4-0 Αν θέλουμε να ψάξουμε την τελευταία αναμέτρηση των δυο ομάδων για το Πρωτάθλημα, θα πρέπει να ταξιδέψουμε στον Ιούνιο του 1966, όταν πάλι ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει με 3-1…Αν θέλουμε να βρούμε πότε κέρδισε η Νίκη Βόλου στην Τούμπα πρέπει να πάμε λίγο ακόμη πιο πίσω, 13 Ιανουαρίου 1963, όταν η ομάδα του Βόλου επικράτησε 0-2… όπως αναφέρει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Η Νίκη Βόλου επέστρεψε και το μεγαλύτερο μέρος των σημερινών φιλάθλων θα τη γνωρίσουν φέτος καλύτερα. Οι Βολιώτες με μια μεγάλη προσπάθεια στα περυσινά πλέι οφ της Football League έκαναν το όνειρο της επιστροφής στα μεγάλα σαλόνια πραγματικότητα! Στην προϊστορία των αναμετρήσεων με τον ΠΑΟΚ, ο Δικέφαλος έχει ρεκόρ 6-1-3 στην Α’ Εθνική και 1-2-0 στο Κύπελλο (και τη μια ισοπαλία την μετέτρεψ σε πρόκριση στα πέναλτι το 1980).


Η προσφυγική ομάδα του Βόλου, με ιστορική έδρα στη Νέα Ιωνία και το Παντελής Μαγουλάς, γνώστο στον ποδοσφαιρόκοσμο ως… “κλούβα”, τώρα αγωνίζεται στο σαφώς πιο σύγχρονο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου. Η χρυσή πενταετία 1960-65 τη βρήκε στην Α΄Εθνική και μάλιστα 3 παίκτες της εποχής φόρεσαν την…άλλη γαλανόλευκη, της Εθνικής ομάδας, πράγμα καθόλου εύκολο για την εποχή. Συγκεκριμένα οι Κοκκινάκης, Ζαντέρογλου και Τζίνης θεωρούνται οι μεγάλες μορφές στην ιστορία της.

Στο καινούριο της ξεκίνημα στη Superleague, κάτω από την ιδιοκτησία του Ανδρέα Πάτση, επέλεξαν ένα μοντέλο με πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές και μεγάλες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ. Προπονητής της ομάδας ανέλαβε ο Ολλανδός Βίλιαν Φλουτ, με θητεία ως προπονητής, αλλά και ως… παράγοντας σε αρκετές Ολλανδικές ομάδες (Ναϊμέγκεν προπονητής, Σπάρτα Ρότερνταμ ως Πρόεδρος και Τεχνικός Διευθυντής, μεταξύ άλλων). Σε σχέση με την περυσινή ομάδα ήρθαν 21 νέοι ποδοσφαιριστές, ενώ αποχώρησαν 24!

Ίσως αυτός να είναι ο λόγος, μαζί με το δύσκολο πρόγραμμά της, που έχει ξεκινήσει με 2 ήττες το Πρωτάθλημα, χάνοντας 3-1 από τον Ολυμπιακό εκτός και 0-1 από τον Ατρόμητο στο Πανθεσσαλικό. Η σημερινή θα είναι η 7η επίσκεψή της στην Τούμπα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟΥ ΜΑΝΙΑΤΗ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟΥ ΜΑΝΙΑΤΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ