2014-09-14 13:35:07
Φωτογραφία για Πέντε μέρες μέχρι το δημοψήφισμα στη Σκωτία - Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση
Η έρευνα της Survation λέει ότι το 54% σχεδιάζουν να ψηφίσουν "Όχι" και μόνο 46% θα υποστηρίξουν "Ναι" Μετοχές αξίας πάνω από 17 δις στερλινών σκωτσέζικων επιχειρήσεων έχουν πουληθεί φτηνά από τους επενδυτές κατά τις τελευταίες εβδομάδες, όταν μια δημοσκόπηση είχε βάλει το Ναι μπροστά

Η λίρα υποχώρησε σε χαμηλό 10 μηνών

Η εκστρατεία για να σωθεί το Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυξήσει το προβάδισμα έναντι του Alex Salmond για την Σκοτσέζικη ανεξαρτησία, όπως αποκάλυψε σήμερα μια νέα δημοσκόπηση.

Η έρευνα της Survation έδειξε ότι το 54 τοις εκατό των Σκωτσέζων σχεδιάζουν να ψηφίσουν Όχι στο ιστορικό δημοψήφισμα της Πέμπτης, με 46 τοις εκατό να υποστηρίζουν τους εθνικιστές.

Είναι μια δραματική μεταστροφή από μια εβδομάδα πριν, όταν μια δημοσκόπηση είχε βάλει μπροστά την εκστρατεία του Ναι μπροστά και σκόρπισε πανικό ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα διασπαστεί.


Tην τελευταία εβδομάδα κυριάρχησαν οι προειδοποιήσεις από τράπεζες, καταστήματα και εταιρείες πετρελαίου για τους κινδύνους της ανεξαρτησίας, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των τιμών και των θέσεων εργασίας που θα μεταφερθούν στην Αγγλία. 

Οι εμπειρογνώμονες είπαν ότι θα είναι δύσκολο για τον κ. Salmond για να αναπληρώσει το χαμένο έδαφος με πέντε μόνο μέρες να μένουν μέχρι την ημέρα των εκλογών. 

Το 40 τοις εκατό των ερωτηθέντων λένε αυτοί και οι οικογένειές τους θα είναι σε χειρότερη οικονομική κατάσταση, εφόσον η Σκωτία ανεξαρτητοποιηθεί, έναντι 27 τοις εκατό που πιστεύουν ότι θα είναι σε καλύτερη κατάσταση. 

Η έρευνα δείχνει επίσης ένα πολύ υψηλό ποσοστό συμμετοχής με 93 τοις εκατό των ψηφοφόρων να λένε ότι είναι βέβαιο ότι θα ψηφίσουν.

Οι άνδρες έχουν χωριστεί ακριβώς στη μέση, με το 50 τοις εκατό υπέρ της ανεξαρτησίας και 50 τοις εκατό να είναι αντίθετοι.

Μεταξύ των γυναικών, το 57 τοις εκατό σχεδιάζει να ψηφίσει όχι με μόνο το 43 τοις εκατό υπέρ.

Η κατανομή της δημοσκόπησης έδειξε ότι η υποστήριξη της ανεξαρτησίας είναι υψηλότερη μεταξύ 35-44 ετών, σε 58,5 τοις εκατό, και χαμηλότερη μεταξύ στους άνω των 65 ετών, με μόλις 33 τοις εκατό να συμφωνούν με την διάλυση του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Η Βορειοανατολική Σκωτία είναι η πιο φιλη της ανεξαρτησίας περιοχή της Σκωτίας (54 τοις εκατό) με τη νότια πιο υποστηρικτική της Ένωσης (30 τοις εκατό). 

Μόλις 9 τοις εκατό των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι είναι αναποφάσιστοι.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ