2014-09-15 08:12:47
Φωτογραφία για Αλαλούμ με τον ΕΝΦΙΑ - Κανονικά πληρώνουν την πρώτη δόση όσοι δικαιούνται έκπτωση 5Ο% ή 2Ο% - Τι πρέπει να κάνετε
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την εξόφληση του ΕΝΦΙΑ Σε έξι αντί πέντε δόσεις ο φόρος

"Διορθώσεις" της τελευταίας στιγμής

Τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι

Νέα εκκαθαριστικά με περισσότερες δόσεις για την εξόφληση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων έχουν αναρτηθεί στο Taxisnet. Όσοι όμως έχουν ακίνητα σε περιοχές με "φουσκωμένα" εκκαθαριστικά θα ενημερωθούν για τον φόρο που πραγματικά τους αναλογεί μετά τις 22 Σεπτεμβρίου. Κανονικά θα πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου ακόμη κι εκείνοι που μετά τις πρόσφατες ρυθμίσεις απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ. 

Όλοι οι φορολογούμενοι, είτε τους έχει χρεωθεί ο σωστός φόρος είτε φουσκωμένος, ήδη βλέπουν στον προσωπικό τους λογαριασμό στο taxisnet τα νέα εκκαθαριστικά με τον ΕΝΦΙΑ να μοιράζεται πλέον σε έξι μηνιαίες δόσεις, αντί των πέντε που προβλέπονταν αρχικά. 

Τί πρέπει να κάνετε; Πρέπει να επανεκτυπώσετε το νέο εκκαθαριστικό και να καταβάλλετε την χαμηλότερη δόση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.


Τι θα γίνει όμως στις περιπτώσεις των εκτός του αντικειμενικού συστήματος οικισμών με τα "φουσκωμένα" εκκαθαριστικά;

Για τους συγκεκριμένους 4.000 οικισμούς οι διορθώσεις θα μπουν στο σύστημα σταδιακά από τις 22 Σεπτεμβρίου και σε διάστημα τριών ημερών.

Χωρίς έκπτωση ακόμη κι αν τη δικαιούται θα πληρώσουν τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων όσοι γλυτώνουν το 50% ως οικονομικά αδύναμοι, είτε το 20% για κενή και μη ηλεκτροδοτούμενη ιδιοκτησία. Πρέπει να εκτυπώσουν το εκκαθαριστικό και να καταβάλλουν κανονικά τα ποσά που αναγράφονται σε αυτό. Σε νέα εκκαθάριση που θα γίνει έως το Νοέμβριο, θα ειδοποιηθούν είτε ότι διακόπτεται η καταβολή των δόσεων γιατί καλυφθηκε η οφειλή είτε ότι μέχρι το Φεβρουάριο θα πληρώνουν χαμηλότερες δόσεις.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ