2014-09-16 08:30:24
Φωτογραφία για «Έχτισε» το πρώτο κάστρο σε τρισδιάστατο εκτυπωτή
Δημιουργία ενός αμερικανού μηχανικού, που υποσχέθηκε και σπίτι - Δείτε το

Είχε έμπνευση, αλλά και τις ικανότητες για να μπορέσει να φτιάξει ένα οικοδόμημα που όμοιο του δεν υπάρχει. Η πρωτοτυπία δε βρίσκεται στο σχεδιασμό, αλλά στον τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκε.

Το κάστρο που δημιούργησε ο Αντρέι Ρουντένκο είναι μοναδικό, καθότι είναι φτιαγμένο σε τρισδιάστατο εκτυπωτή. Παρότι το μέγεθος του οικοδομήματος είναι τέτοιο που μπορεί να χωρέσει έναν άνθρωπο όρθιο, πρόκειται για ένα μοναδικό τεχνολογικό επίτευγμα.

Ο αμερικανός μηχανικός διάλεξε τον κήπο του σπιτιού του για να τοποθετήσει το δημιούργημα του, το οποίο είναι ένα κάστρο… με τα όλα του. Διαθέτει πυργίσκους και κορυφές. Ο Ρουντένκο διαθέτοντας την κατάλληλη εμπειρία στη μηχανική, αλλά και στο σχέδιο, χρησιμοποίησε τον εκτυπωτή και αντί για πλαστικό –το οποίο είναι το υλικό που χρησιμοποιείται συνήθως στα συγκεκριμένα μηχανήματα- έβαλε μια μίξη τσιμέντου με άμμο.


Μετά την εκτύπωση, το κάστρο τοποθετήθηκε απευθείας στην αυλή του για να μπορέσει να «στεγνώσει» με την εξωτερική θερμοκρασία να φτάνει τους 35 βαθμούς Κελσίου. Σε ορισμένα από τα εσωτερικά μέρη του κάστρου μπορεί κάποιος και να περπατήσει, ενώ άλλα φτάνουν μόνο το μισό μέτρο σε ύψος και -όπως αναφέρει η Daily Mail- χρειάστηκαν οκτώ ώρες δουλειάς με τον τρισδιάστατο εκτυπωτή.

«Υπάρχουν ακόμη κάποιες ατέλειες, ιδίως όταν χρειαστεί να διακόψω έστω και για λίγο τη διαδικασία της εκτύπωσης. Πάντως, ξέρω τι πρέπει να γίνει και παρότι δεν έχω ολοκληρώσει τη συγκεκριμένη κατασκευή, ξέρω ποιο θα είναι το επόμενο βήμα μου. Να φτιάξω ένα σπίτι σε τρισδιάστατο εκτυπωτή, με τη μέθοδο που χρησιμοποίησα και για το κάστρο».
πηγη
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ