2014-09-17 02:21:08
Φωτογραφία για Το αφιέρωμα της χορωδίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης
Η καταξίωση και η αναγνώριση του έργου και της προσφοράς της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης στο πολιτισμό και την κοινωνία εκφράστηκαν και επιβραβεύθηκαν για μία ακόμα φορά, με αφορμή την παρουσίαση του αφιερώματος για τη συμβολή της Φιλικής Εταιρείας στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 1821.

Η χορωδία της Ε.Π.Μ. Κατερίνης με τη συμμετοχή και της Δημοτικής Λιτοχώρου "Ιωάννης Σακελλαρίδης>> παρουσίασαν την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα και το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014 στο Ναύπλιο, το ιστορικό-λογοτεχνικό και μουσικό αφιέρωμα-τιμή για τη συμπλήρωση δύο αιώνων από τη γενέθλιο ημέρα ( 14-9-1814 ) της ίδρυσης της Φιλικής Εταιρείας στην Οδησσό της Ρωσίας.

Η πρώτη παρουσίαση του αφιερώματος πραγματοποιήθηκε στην Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης στην Ελλαδική πρωτεύουσα, στα πλαίσια του β΄ κύκλου συμποσίων της Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών με θέμα την εθνοευεργεσία και τον πατριωτικό εταιρισμό στο διάβα της Ελληνικής ιστορίας και το ρόλο της οικογένειας Υψηλάντη και των Φιλικών στην ανασύσταση του νέου Ελληνικού κράτους
. Με το τέλος της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών Ανάστος Δημητρόπουλος απένειμε στο πρόσωπο του γενικού γραμματέα της Ε.Π.Μ. Κατερίνης Αναστασίου Πολυχρονίδη τιμητική διάκριση για τα εξήντα χρόνια προσφοράς της Εστίας στον πολιτισμό.

Η δεύτερη στο Βουλευτικό του Ναυπλίου, την πρώτη Βουλή των Ελλήνων. Η εκδήλωση υλοποιήθηκε με τη συνδρομή του Δήμου Ναυπλιέων και του Δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος της Αργολικής πρωτεύουσας και είχε παράλληλα ως σημειολογική αναφορά τον ανιδιοτελή πατριωτισμό του Δημητρίου Υψηλάντη, με ομιλητή τον ιστορικό και αρχειονόμο των γενικών αρχείων Αργολίδας Δημήτριο Γεωργόπουλο.

Και στις δύο εκδηλώσεις οι Πιεριείς συντελεστές απέσπασαν τα ευμενέστερα σχόλια και το διαρκές χειροκρότημα των συνέδρων και του κοινού. Οι τελευταίοι μάλιστα ενθουσιασμένοι δεν έπαψαν να εκφράζουν διαρκώς τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια τους για το θεματολόγιο και την πληρότητα του αφιερώματος, επισημαίνοντας την συμβολή της Ε.Π.Μ. Κατερίνης στην επιτυχία και καταξίωση των δύο διοργανώσεων.

Ο πρόεδρος της Ε.Π.Μ. Κατερίνης Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης στον χαιρετισμό του επισήμανε: >

Την αποστολή συνόδευε εκπροσωπώντας το Δήμο Κατερίνης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αθανάσιος Λιακόπουλος ο οποίος στην ομιλία του, είπε: Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ