2014-09-17 07:39:09
Φωτογραφία για Πολιτικός του Καζακστάν: «Αιματολογικές εξετάσεις για τον εντοπισμό των γκέι»
Ο Ντάουρεν Μπαμπαμουρατόφ, επικεφαλής εθνικιστικού κινήματος, ζητά την ποικινοποίηση της ομοφυλοφιλίας Κι όμως! Το DNA μπορεί να προδώσει την ομοφυλοφιλία, υποστηρίζει ηγέτης κόμματος στο Καζακστάν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι από μία εξέταση αίματος μπορούν να εντοπιστούν οι γκέι. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Independent», ο πολιτικός από το Καζακστάν υποστηρίζει ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι, μία απλή εξέταση αίματος θα εντοπίζει «τον εκφυλισμό» και έτσι θα δείχνει ποιοι είναι γκέι ζητώντας την ποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, ο Ντάουρεν Μπαμπαμουρατόφ, επικεφαλής του εθνικιστικού κινήματος «Bolashak» (σημαίνει: Μέλλον) ζήτησε να απαγορευτεί η «γκέι προπαγάνδα» όπως τη χαρακτήρισε.

Μπροστά από μια αφίσα που έγραφε «η ομοφυλοφιλία είναι απειλή για το έθνος» ζήτησε από την κυβέρνηση αλλαγή του νόμου ώστε να απαγορευτεί στους ομοφυλόφιλους να έχουν δημόσια αξιώματα και θέσεις αλλά και να κατατάσσονται στον στρατό της χώρας. «Οι ομοφυλόφιλοι δεν μπορούν να κρύβουν το σεξουαλικό τους προσανατολισμό... είναι πολύ εύκολο να εντοπίσουμε έναν ομοφυλόφιλο από το DNA του», δήλωσε ο Μπαμπαμουρατόφ.


Αξίζει να σημειωθεί ότι, το Καζακστάν κατήργησε το 1998 έναν νόμο για το σοδομισμό και αυτή τη στιγμή στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, Αλμάτι, υπάρχουν περίπου 15 γκέι κλαμπ και μπαρ. Ο Μπαμπαμουρατόφ χαρακτήρισε την πόλη «γκέι πρωτεύουσα της Κεντρικής Ασίας».

Οι δηλώσεις του Μπαμπαμουρατόφ αντανακλούν τις θέσεις της κυβέρνησης του Καζακστάν απέναντι στην ομοφυλοφιλία. Ήδη, η κυβέρνηση του Καζακστάν έχει απαγορεύσει με νόμο στα ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετούν παιδιά, μιμούμενη το πρότυπο της Ρωσίας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ