2014-09-18 10:16:43
Φωτογραφία για Ο Ζαγοράκης και τα αναβολικά
Την άμεση λήψη δράσεων για την επιμόρφωση των ανήλικων αθλητών και των οικογενειών τους, για τις επιπτώσεις των... αναβολικών στην σωματική και ψυχική τους υγεία, ζητά με ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Θόδωρος Ζαγοράκης.

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής καλεί την Επιτροπή να λάβει άμεσα πρωτοβουλίες επιμόρφωσης, κυρίως των ανήλικων αθλητών και των οικογενειών τους, σε χώρους εκγύμνασης, άθλησης και εκπαίδευσης. Παράλληλα, ο κ. Ζαγοράκης, ζητά από την Επιτροπή, να του διαθέσει στοιχεία που ενδεχομένως συνδέουν τυχόν διακίνηση των αναβολικών με χώρους άθλησης και τμήματα υποδομής, αλλά και για το εάν υπήρχε έως τώρα επαρκής ενημέρωση των πολιτών για την σωματική υγεία και τις ψυχολογικές προεκτάσεις του φαινομένου στον χαρακτήρα των αθλητών.

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ επισημαίνει στην ερώτησή του ότι τα αναβολικά αποτελούν μάστιγα στον χώρου του αθλητισμού, τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε ερασιτεχνικό επίπεδο, τονίζοντας παράλληλα τις κοινωνικές διαστάσεις του προβλήματος, καθώς πολλοί νέοι, ωθούνται στην χρήση αναβολικών από την υπερπροβολή και αναπαραγωγή συγκεκριμένων κοινωνικών προτύπων, γεγονός που συνδέεται άμεσα με την ψυχολογική τους κατάσταση.


Σε δηλώσεις του ο κ. Ζαγοράκης, υπογράμμισε τα εξής: «Για να σώσουμε τα παιδιά μας, θα πρέπει να εστιάσουμε στην πρόληψη, που δεν θα είναι ποτέ αποτελεσματική αν δεν οργανώσουμε μαζικές ενημερωτικές εκστρατείες σε σχολεία, γυμναστήρια, γήπεδα. Το πρόβλημα των αναβολικών έχει ευρωπαϊκή διάσταση και για αυτό το λόγο η ΕΕ οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ