2014-09-18 17:44:20
Φωτογραφία για ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ Ν'ΑΦΗΣΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. ΚΑΙ ΜΙΛΑΝ!
Τη δυνατότητα να μπει στη νέα ευρωπαϊκή χρονιά στη βαθμολογία της UEFA πάνω από δύο ευρωπαϊκά μεγαθήρια, όπως είναι η Μίλαν και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ο Ολυμπιακός, αν... συνεχίσει έτσι στο Champions League και έχει μία πορεία ανάλογη με την περσινή στο θεσμό. 

Οι δύο αυτές ομάδες θα βγάλουν το καλοκαίρι μία εξαιρετική χρονιά από την πενταετία τους την οποία δεν θα έχουν την ευκαιρία να την αναπληρώσουν λόγω της εφετινής αποχής τους, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "sentragoal".

Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός βγάζει (όπως αναφέρει και το «Goal» σεσημερινό του δημοσίευμα) τη χειρότερη χρονιά του με τον αποκλεισμό από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ το καλοκαίρι του 2010 και αν συγκεντρώσει φέτος 19-20 πόντους που μάζεψε πέρυσι στο Champions League στο ξεκίνημα της επόμενης ευρωπαϊκής σεζόν θα είναι βαθμολογικά πάνω και από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και από τη Μίλαν!

Να σημειωθεί ότι ο συντελεστής και η θέση με την οποία μία ομάδα μετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κάθε χρονιάς είναι αυτός με τον οποίο ολοκληρώνουν την ακριβώς προηγούμενη σεζόν. Με άλλα λόγια ο Ολυμπιακός είναι αυτή τη στιγμή στην 25η θέση της βαθμολογίας της UEFA, αλλά σημασία έχει η θέση και ο συντελεστής που θα έχει διαμορφώσει με το που θα ολοκληρωθεί και ο τελικός του Champions League στο Βερολίνο.

Με τα τωρινά δεδομένα ο Ολυμπιακός μπορεί του χρόνου να ξεκινήσει ανάμεσα στην 18η και 20η θέση στη βαθμολογία της UEFA εκτός και αν γίνει τίποτα... τρελό, αλλά αυτό που θα μετρήσει θα είναι η θέση και ο συντελεστής που θα διαμορφώσει στο τέλος της επόμενης σεζόν, η οποία και θα είναι η πλέον καθοριστική. 

Ο Ολυμπιακός έχει δρόμο μπροστά του προκειμένου να διατηρήσει ή και να βελτιώσει την 25η θέση που έχει αυτή τη στιγμή στην UEFA με πρώτο κέρδος την πρώτη συμμετοχή του σε κλήρωση των ομίλων του Champions League στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας!δεν είναι τόσο μακριά ο Ολυμπιακός από αυτό το κλαμπ των 16 πιο επιτυχημένων ευρωπαϊκών ομάδων.

Στο χέρι του είναι λοιπόν να μείνει  ψηλά και να μπαίνει ως... μόνιμος πρωταθλητής από το β΄γκρουπ δυναμικότητας στις κληρώσεις του Τσάμπιονς Λιγκ και να είναι μόνιμα στην ελίτ.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ