2014-09-19 07:52:17
Φωτογραφία για Η Αίγυπτος υπέγραψε συμφωνία για προμήθειες ρωσικών όπλων ύψους 3,5 δισ. δολαρίων
Και το φορητό αντιαεροπορικό-αντιπυραυλικό σύστημα Buk-M2 ανάμεσα στο οπλικά συστήματα θα προμηθευτεί η Αίγυπτος από τη Ρωσία

Προκαταρκτική συμφωνία με το Κάιρο για αμυντική συνεργασία και προμήθεια ρωσικού οπλισμού ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων υπέγραψε η Μόσχα, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

Νωρίτερα, ρωσική αντιπροσωπεία σε υπουργικό επίπεδο επισκέφθηκε πρόσφατα και τηνΖιμπάμπουε, στην οποία η Ρωσία σχεδιάζει επενδύσεις άνω του 1 δισ. δολαρίων στη βιομηχανία εξορύξεων.

Οπως δήλωσε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής-Τεχνικής ΣυνεργασίαςΑλεξάντερ Φομίν, ο οποίο επισκέπτεται την έκθεση όπλων και στρατιωτικής βιομηχανίας και εξοπλισμού στη Νότια Αφρική, Africa Aerospace and Defence-2014, η συνεργασία με το Κάιρο στον αμυντικό τομέα είχε προγραμματιστεί εδώ και πολύ καιρό και, ανάλογα με την τελική έκβαση της συμφωνίας, η Αίγυπτος θα αγοράσει ρωσικά όπλα αξίας 3,5 δισ. δολαρίων. Ο Φομίν δεν αποκάλυψε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Στις 14 Φεβρουαρίου του 2014 είχε ανακοινωθεί επίσημα ότι η Μόσχα και το Κάιρο υπέγραψαν συμβάσεις για την προμήθεια όπλων στην Αίγυπτο. Η συμφωνία, ύψους άνω των 3 δισ. δολαρίων προέβλεπε την αγορά μαχητικών αεροσκαφών, συστημάτων αεράμυνας, ελικοπτέρων Mi-35,διαφόρων ειδών πυρομαχικά καθώς και ελαφρύ οπλισμό. Επίσης στην ανακοίνωση αναφέρονταν προμήθειες 24 μαχητικών MiG-29 και αντι-πυραυλικών συστημάτων Buk-M2 και Thor M2.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ