2014-09-19 09:16:05
Φωτογραφία για Μήνυμα Λιατσή προς Διοίκηση ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας: Στηρίξτε το ΤΕΙ ή πάρτε το!
«Αν δεν στηρίξουν τη λειτουργία των ΤΕΙ του Πύργου, να τα πάρουν από την πόλη! Εκείνα που με κόπο δημιουργήσαμε στο παρελθόν, δε θέλουμε να πεθάνουν στα χέρια μας! Να φύγουν!» διαμήνυσε προς τη Διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας ο Δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής, υποστηρίζοντας πως ο Δήμος δεν έχει καμία υποχρέωση να εξυπηρετήσει τη λειτουργία της Γραμματείας με δικό του προσωπικό –όπως συνέβαινε μέχρι πρόσφατα- καθώς η στελέχωση της αποτελεί ευθύνη της Διοίκησης του Τριτοβάθμιου Ιδρύματος.

Ο κ. Λιατσής μίλησε για αδυναμία των τοπικών αρχών που εκμεταλλεύτηκε η Διοίκηση του ΤΕΙ τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα όπως είπε να βρίσκονται σήμερα μετέωροι και σε απόλυτη στασιμότητα. «Τι έχει γίνει από τότε μέχρι σήμερα; Υπάρχουν μόνο δυο καθηγητές και τίποτα άλλο! Και μπορεί στο μέτρο των δυνατοτήτων μας να βοηθήσουμε, δεν έχουμε όμως καμία απολύτως υποχρέωση να εξυπηρετήσουμε τη λειτουργία του τμήματος
. Αυτά τα μεσοβέζικα και γλυκανάλατα του παρελθόντος θα τα σταματήσουμε. Θέλουμε αυτόνομο ΤΕΙ και αυτό θα διεκδικήσουμε εκ νέου. Και αν το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας θα είναι εκείνο που θα μας δώσει αυτή την ώθηση, προσωπικά θα πάρω πίσω την κουβέντα που είπα για τον πρόεδρο του, ότι είναι ανεπιθύμητος. Δεν μπορούν να κρύβονται και να ζητούν μέσω διαφόρων από εμάς στελέχωση της Γραμματείας. Πως θα στείλουμε τον οποιοδήποτε στο ΤΕΙ της πόλης να προσφέρει γραμματειακή υποστήριξη; Ας τα μαζέψουν και ας τα πάρουν στην Πάτρα. Είμαι ξεκάθαρος. Όποιος θέλει και όποιος μπορεί ας τα πάρει!».

Επιπλέον, ο κ. Λιατσής σχολίασε και τα όσα λέγονται σχετικά με την αδυναμία μετακίνησης μόνιμου Διοικητικού προσωπικού από την Πάτρα προς τον Πύργο. «Δε καταλαβαίνω τι μας λένε. Δε δέχονται οι υπάλληλοι να έρθουν στον Πύργο. Από πού επιχορηγούνται; Η κυβέρνηση δε τους επιχορηγεί; Ας δώσει λοιπόν εντολή να έρθουν εδώ να στηρίξουν το ΤΕΙ. Όπως εμείς δίνουμε εντολή μετακίνησης στους υπαλλήλους μας ακόμα και στο πιο ορεινό χωριό όταν το απαιτούν οι ανάγκες το ίδιο να πράξουν και αυτοί. Οι δυο προϊστάμενοι πως έρχονται; Μη ρίχνουν λοιπόν το μπαλάκι στην τοπική κοινωνία και το δήμο ότι δε στελεχώνουμε τη Γραμματεία. Παιχνίδια με το δήμο Πύργου, τέλος! Και το έχω διαμηνύσει στον πρόεδρο του ΤΕΙ. Η πόλη έχει αξιοπρέπεια! Μπορεί να είμαστε φτωχοί αυτή τη στιγμή αλλά θα βρούμε τρόπους να ανακάμψουμε. Με εμάς δεν θα ξαναπαίξουν, είμαστε σαφέστατοι».

Κική Κολοβέρου

Πηγή: εφημερίδα Πρωινή
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ