2014-09-19 14:55:07
Φωτογραφία για Συναντήσεις Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας ενόψει ΔΕΘ
Στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης 2014 αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κεντρικής... Μακεδονίας πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τη φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., στις οποίες κατέστησε σαφή τα προβλήματα των συναδέλφων και τις θέσεις της Ένωσης.

Ενόψει των εγκαινίων του περιπτέρου της ΕΛ.ΑΣ. και μετά από πρόσκληση του Αρχηγείου

παραβρεθήκαμε και είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον συμπατριώτη μας Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγο κ Τσακνάκη Δημήτριο, τον οποίο ενημερώσαμε για προβλήματα όπως, τα πολυάριθμα κενά προσωπικού σε πολλές Υπηρεσίες της Κεντρικής Μακεδονίας, τις ελλείψεις που υπάρχουν στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, καθώς και για την κατάφορη αδικία εις βάρος των Ειδικών Φρουρών, σε ότι αφορά την στελέχωση από αυτούς, υπηρεσιών ασφαλείας και ειδικότερα των ομάδων ΟΠΚΕ, όπου και μετά την τροποποίηση του ΠΔ 141/1991 με το Π 12/2014 οι Ειδικοί Φρουροί μπορούν να επανδρώσουν αυτές τις ομάδες, όπως ήδη συμβαίνει σε όλη την επικράτεια, πλην του νομού Θεσσαλονίκης!!!


Ο Αρχηγός μας ενημέρωσε ότι προτίθεται να βοηθήσει για την επίλυση αυτών των προβλημάτων και δεσμεύτηκε πως θα ασχοληθεί άμεσα, ιδιαίτερα με το θέμα της συμμετοχής των Ειδικών Φρουρών στις ομάδες της ΟΠΚΕ Θεσσαλονίκης. Η εικόνα που αποκομίσαμε από την συνάντηση μας ήταν θετική, πλην όμως προσδοκούμε από πλευράς του να φανεί συνεπής στις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι μας.

Η συνάντησή μας με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Κικίλια Βασίλειο, έγινε στην έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, τα αποτελέσματα της οποίας παραθέσαμε σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας.

Σε συνέχεια των ενεργειών μας και με μόνο γνώμονα την επίλυση των προβλημάτων μας, απευθυνθήκαμε για την γνωστοποίηση αυτών, στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της χώρας, αποστέλλοντας προσκλήσεις για συνάντηση μαζί τους.

Στο κάλεσμα μας ανταποκρίθηκε ομάδα βουλευτών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μαζί με τον συντονιστή του τμήματος σωμάτων ασφαλείας, κ.Μαυρόπουλο Αναστάσιο καθώς και αντιπροσωπεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων με επικεφαλής τον υπεύθυνο της παράταξης για τα σώματα ασφαλείας κ Τέρενς Κουίκ.

Όσον αφορά το πολιτικό κόμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μας κατέστησαν με σαφήνεια ότι είναι ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ με τον θεσμό των Ειδικών Φρουρών και ότι ο τρόπος εισαγωγής στην Ελληνική Αστυνομία επιθυμούν να γίνεται μόνο μέσω των Πανελληνίων εξετάσεων. Εμείς από μεριάς μας τους τονίσαμε με γεγονότα ότι ο θεσμός των Ειδικών Φρουρών από το 1999 που υφίσταται έχει να επιδείξει τεράστια προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και την Ελληνική Αστυνομία, προσφορά που έχει πληρωθεί ακόμα και ΜΕ ΑΙΜΑ.

Κατά τη συζήτηση μας διαπιστώσαμε ελλειπή ή κατευθυνόμενη ενημέρωση αναφορικά με τον τρόπο πρόσληψης και τον ρόλο των Ειδικών Φρουρών, γεγονός που μας κάνει να σκεφτούμε ότι έχει προέλθει από μερίδα συνδικαλιστών παλαιάς κοπής, οι οποίοι προσπαθούν εδώ και χρόνια να δυσφημίσουν το έργο μας με σκοπό να εξυπηρετήσουν δικά τους συμφέροντα. Ύστερα από την ενημέρωση που τους έγινε και μετά τα νέα δεδομένα που προέκυψαν περιμένουμε το αυτονόητο, έναν εκ νέου εποικοδομητικό, αυτήν τη φορά, διάλογο.

Η συνάντηση που πραγματοποιήσαμε με αντιπροσωπεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων συνοδευόμενη από τον κ. Τέρενς Κουίκ έγινε σε πολύ θερμό κλίμα και μας δόθηκε η ευκαιρία να του εκθέσουμε αναλυτικά τα προβλήματα μας. Μας διαβεβαίωσε ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης των θεμάτων που μας απασχολούν και μας μετέφερε την εκτίμηση και αναγνώριση που τυγχάνει ο θεσμός των Ειδικών Φρουρών από τον ίδιο αλλά και από τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. κ. Πάνο Καμμένο.

Πλέον δεν υπάρχει δικαιολογία από φορείς και πολιτικά κόμματα για ελλειπή γνώση των προβλημάτων που μαστίζουν τον κλάδο μας.

Η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχίσει τις επαφές με όλους όσους μπορούν και θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν τον αστυνομικό και κατ’ επέκταση τον Έλληνα πολίτη.

Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για την βελτίωση των εργασιακών μας συνθηκών και την άρση των αδικιών που έχουν επιβληθεί εις βάρος μας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ