2014-09-20 03:16:09
Φωτογραφία για Απάτη με πλαστά βιβλιάρια στο ΙΚΑ Κεραμεικού
Η γενική γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων και η διοίκηση του ΙΚΑ διερευνά υπόθεση σχετική με θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας με πλαστά πιστοποιητικά και ενδεχομένως έκδοση βιβλιαρίων του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε άτομα που δεν είχαν ούτε ένα ένσημο.

Πηγές της γενικής γραμματείας κάνουν λόγο για μεγάλη απάτη και για «βιομηχανία» πλαστών πιστοποιητικών και πιθανότατα βιβλιαρίων, που είχε στηθεί στο ΙΚΑ Κεραμεικού. Οι ίδιες πηγές μιλούν για ανυπολόγιστο κόστος φαρμάκων και ιατρικών εξετάσεων που επιβαρύνει τον ΕΟΠΥΥ.

Η έρευνα στο ΙΚΑ Κεραμεικού βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έλεγχοι επεκτείνονται και σε άλλα μεγάλα καταστήματα του Ιδρύματος στα νότια προάστια της Αττικής.

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ μέσω ανακοίνωσης της Ομοσπονδίας τους, υπογραμμίζουν ότι: «η υπό εξέλιξη έρευνα στο ΙΚΑ Κεραμεικού, από τις υπηρεσίες επιθεώρησης του ΙΚΑ για υπόθεση παράνομης θεώρησης βιβλιαρίων ασθενείας με πλαστά πιστοποιητικά, το μέγεθος της οποίας δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, μας δίνει την ευκαιρία να καταδικάσουμε τέτοια φαινόμενα διαφθοράς, από ελάχιστους υπαλλήλους που σπιλώνουν και διαβάλουν τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων υπαλλήλων του ΙΚΑ».

Οι εργαζόμενοι, επίσης, αναφέρουν ότι θα συνεργαστούν με το Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο, παρά τις όποιες διαφορές σε συνδικαλιστικό επίπεδο, για την αντιμετώπιση και αποκάλυψη τέτοιων φαινομένων.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ