2014-09-20 08:31:13
Φωτογραφία για Εγκαινιάζεται αρχές Οκτώβρη το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου
Αρχές Οκτώβρη και πιθανότατα την Παρασκευή 3 του μηνός, θα πραγματοποιηθούν επιτέλους τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύργου από τον ίδιο τον Υπουργό Πολιτισμού Κωνσταντίνο Τασούλα και ενδεχομένως παρουσία και της υφυπουργού Άντζελας Γκερέκου. Έχοντας τη συγκεκριμένη πληροφορία, η δημοτική αρχή Πύργου, ξεκίνησε ήδη τις προετοιμασίες για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου με ταυτόχρονες παρεμβάσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείει το εξαιρετικό οικοδόμημα του Ερνέστο Τσίλερ, με στόχο όλα να είναι έτοιμα για την ημέρα των εγκαινίων.

Μάλιστα χθες, ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, περιηγήθηκε συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Τροχαίας Πύργου Βαγγέλη Αναγνωστάκη και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Ανδρέα Σκαρτσιάρη στους χώρους εντός και εκτός του Αρχαιολογικού Μουσείου και αποφάσισαν από κοινού να προχωρήσουν στις αναγκαίες παρεμβάσεις για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας και όχι μόνο. Ήδη η πρώτη παρέμβαση θα αφορά την οδό Διάκου όπου θα απαγορευτεί η στάθμευση καθώς και η αστυνόμευση της περιοχής ώστε να εκλείψει το φαινόμενο της παράνομης κατάληψης των πεζοδρόμων από οχήματα πλησίον του Μουσείου.


Ταυτόχρονα, επισκέφθηκαν και το εσωτερικό του Αρχαιολογικού Μουσείου όπου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τον… φύλακα. Η διαπίστωση ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο δεν είναι στελεχωμένο με το απαιτούμενο προσωπικό, κινητοποίησε τον Δήμαρχο Πύργο ο οποίος και έκλεισε ραντεβού για σήμερα το μεσημέρι με την προϊσταμένη της Ζ’ ΕΠΚΑ Γεωργία Χατζή προκειμένου να εξετάσουν από κοινού το σοβαρό αυτό ζήτημα και την άμεση επίλυση του.

Πόλος έλξης ο Πύργος

Ο κ. Λιατσής, ξεκαθάρισε ότι στις προτεραιότητες του είναι η σύνδεση του Πύργου με την κρουαζιέρα, χρησιμοποιώντας ως πόλο έλξης όπως είπε το ιστορικό κέντρο της πόλης που ξεκινά από τον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής, περνά μέσα από την πλατεία και το Λάτσειο και καταλήγει στο Αρχαιολογικό Μουσείο. «Όταν ξεκίνησα τη διαδικασία μετατροπής της Δημοτικής Αγοράς σε Αρχαιολογικό Μουσείο πριν από χρόνια, έλεγα ότι όταν κλείνω τα μάτια μου, βλέπω τουρίστες να πηγαινοέρχονται στην πόλη. Αυτή είναι και η προτεραιότητα μου. Να καταφέρουμε να συνδέσουμε την κρουαζιέρα και τους χιλιάδες τουρίστες που αποβιβάζονται στο Κατάκολο με τον Πύργο και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Το Μουσείο όχι όπως είναι σήμερα αλλά όπως θα γίνει».

Κική Κολοβέρου

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ