2014-09-20 11:25:21
Φωτογραφία για Οπλισμένος με θάρρος ο Σαμάρας θα ζητήσει από Μέρκελ να του επιτρέψει να κάνει φοροελαφρύνσεις!
Μετά τη συνάντηση στο Βερολίνο, το μεσημέρι της Τρίτης, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με το πρόγραμμα... θα δώσουν συνέντευξη τύπου. Η είδηση είναι ότι σε αυτή τη συνέντευξη, δεν θα πουν τίποτα! ΄

Η για να είμαστε περισσότερο ακριβείς, δεν θα πουν σε τι θα έχουν συμφωνήσει, αν υπάρχει κάτι το σημαντικό στο οποίο να έχουν συμφωνήσει. 

Ο λόγος είναι απλός: Η Καγκελαρία και η Μέρκελ προσωπικά, δεν επιθυμεί να σηκώσει το βάρος ικανοποίησης των ελληνικών αιτημάτων και θα αφήσει την… μπουγάδα στην τρόικα που ούτως ή άλλως καταφτάνει στην Ελλάδα. 

«Μην περιμένετε να έχετε νέα μετά τη συνάντηση του Προέδρου με τη Μέρκελ», έλεγε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους ένας εκ των καθημερινών συνομιλητών του Αντώνη Σαμαρά. Όχι φυσικά ότι θα μείνει κρυφό το τι θα διαμειφθεί σε αυτή τη συνάντηση. Απλώς, θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο καιρό για να το μάθουμε. 


 Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς προτίθεται να θέσει στη Μέρκελ το θέμα των φοροελαφρύνσεων και της σκληρής στάσης που επιδεικνύει η τρόικα αδιαφορώντας από το γεγονός ότι η στάση της ουσιαστικά (και αντικειμενικά) πριμοδοτεί τον ΣΥΡΙΖΑ, αυξάνοντας τη δυσαρέσκεια του κοινωνικού συνόλου που δεν αντέχει άλλη πίεση και περιμένει να δει φως στην άκρη του (οικονομικού) τούνελ. 

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό του 2015 τις φοροελαφρύνσεις που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, ανεξάρτητα- ή και σε αντίθεση, με τις προθέσεις της τρόικας. 

Εδώ λοιπόν κρύβεται και το μυστικό! Στην περίπτωση κατά την οποία, στο χρονικό διάστημα μετά τη συνάντηση, δείτε την κυβέρνηση να προχωρά σε φοροελαφρύνσεις, σε αποκατάσταση των αδικιών, με την ανοχή ή και παρά ορισμένες διαφωνίες της τρόικας, να θεωρήσετε ότι όλα πήγαν καλά στο ραντεβού της Μέρκελ με τον Σαμαρά. 

Αν δείτε ότι η κυβέρνηση παίρνει πρωτοβουλίες και αλλάζει την ατζέντα, πάλι να θεωρήσετε ότι η συνάντηση πήγε καλά. 

Το πρόβλημα είναι ότι όλοι, θα αναγκαστούμε να περιμένουμε τον Οκτώβριο για να… ακούσουμε (την αλήθεια από) τη συνέντευξη Μέρκελ- Σαμαρά, που όμως θα δοθεί την Τρίτη Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ