2014-09-20 12:26:06
Φωτογραφία για Μη ασφαλές νερό σε κοινότητες της Λευκωσίας
Μη ασφαλές το νερό στις κοινότητες Αγίας Βαρβάρας, Αλάμπρας και Πέρα Χωρίου Νήσου, αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Υγείας...  Όπως αναφέρει το Υπουργείο, η νέα δειγματοληψία νερού από τις κοινότητες έγινε χθες Πέμπτη και τα δείγματα στάλθηκαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους. 

Σύμφωνα με τα σημερινά αποτελέσματα του Γενικού Χημείου, το νερό εξακολουθεί να παρουσιάζει αποκλίσεις στις ίδιες χημικές παραμέτρους όπως και προηγουμένως, οι οποίες εξακολουθούν να το καθιστούν μη ασφαλές. Αυτό καταδεικνύει πως τα μέτρα που λήφθηκαν από τον Φορέα Ύδρευσης δεν είναι μέχρι στιγμής αποτελεσματικά. Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω, το Υπουργείο Υγείας καλεί το καταναλωτικό κοινό όπως συνεχίσει να αποφεύγει τη χρήση νερού από το Δίκτυο Υδατοπρομήθειας των προαναφερόμενων κοινοτήτων, για πόση και μαγείρεμα. 

 Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, έχουν την αρμοδιότητα του ελέγχου της ποιότητας του πόσιμου νερού και της υποχρέωσης για ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού στις περιπτώσεις εκείνες όπου εντοπίζονται αποκλίσεις. Τη λήψη μέτρων αποκατάστασης την φέρουν οι κατά τόπους Φορείς Ύδρευσης.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ