2014-09-20 14:26:44
Φωτογραφία για ΘΡΥΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ! (PHOTOS)
Συνήθεια του Θρύλου είναι οι νίκες μετά τα πρώτα ευρωπαϊκά του ματς, επιστρέφοντας θετικά στους αγώνες πρωταθλήματος!

Από τις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις του στο πρωτάθλημα, μετά από την πρώτη ευρωπαϊκή, ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει τις τέσσερις, ενώ συνολικά αγνοεί την ήττα!

Η ομάδα-θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Ολυμπιακός μας, έδειξε εκ νέου την περασμένη Τρίτη τι σημαίνει να είσαι νικητής! Άφησε άφωνη την Ευρώπη, νικώντας την Ατλέτικο Μαδρίτης, περσινή φιναλίστ του θεσμού και έβαλε τις βάσεις για μια ακόμη καλύτερη της περσινής, παρουσία στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου! Πλέον, καλείται να στρέψει το ενδιαφέρον του ξανά στις εν Ελλάδι διοργανώσεις, να επικεντρωθεί στον αγώνα με αντίπαλο Βέροια και να συνεχίσει με νίκη στη Super League, κάτι το οποίο κάνει με επιτυχία στις τελευταίες αναμετρήσεις που έδωσε μετά από ευρωπαϊκή πρεμιέρα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως στα τελευταία πέντε χρόνια που ο Ολυμπιακός έχει συμμετάσχει στην Ευρώπη (Champions League ή UEFA Cup, όπως λεγόταν το Europa League) έχει κερδίσει τα τέσσερα από τα πέντε ματς που έχει δώσει, ενώ αγνοεί, συνολικά την ήττα, έχοντα και μία ισοπαλία Και επειδή ακριβώς για τους «ερυθρόλευκους» ακόμη και η ισοπαλία είναι… στραβό αποτέλεσμα, καθότι είμαστε συνηθισμένοι να βλέπουμε την αγαπημένη μας ομάδα να νικά, αρχίζουμε από τη σεζόν 2013-14 και τη μοναδική… γκέλα σε αυτή την πενταετία
. Απέναντι στον Παναιτωλικό, έχοντας αντιμετωπίσει νωρίτερα την Παρί Σεν Ζερμέν στο Καραϊσκάκη, ο Θρύλος μένει στο 0-0, στο Αγρίνιο. Ένα παιχνίδι το οποίο δεν είχε καλή εξέλιξη για την ομάδα μας, αλλά και στο οποίο δεν ήρθε η ήττα. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλο μέγεθος και ακόμη και στην κακή βραδιά του, η ισοπαλία είναι ίσως το… καλύτερο που μπορούν να πάρουν οι αντίπαλοί του. Αυτό πήρε και ο Παναιτωλικός πέρυσι.

Πάμε έναν χρόνο νωρίτερα, τη σεζόν 2012-2013. Εκεί ο Θρύλος, μετά την ευρωπαϊκή του πρεμιέρα, κόντρα στη Σάλκε, θα έβρισκε αντιμέτωπο τον Πανθρακικό, τον οποίο και θα… συνέτριβε 4-1! Η ομάδα μας πήρε μία ευρεία και πειστική νίκη, απέναντι στην ομάδα της Κομοτηνής και συνέχισε στον δρόμο των επιτυχιών προς το 40ό πρωτάθλημα στην γεμάτη δόξα ιστορία της. Ο Τζιμπούρ (4’ και 50’), ο Χολέβας και ο Σκλιοπίδης με αυτογκόλ είχαν φέρει τον δείκτη του σκορ σε αυτά τα επίπεδα για την ομάδα του Ολυμπιακού! Σίγουρα η νίκη είναι πιο… φυσιολογικό αποτέλεσμα για τον Θρύλο και έτσι συνεχίστηκε η διαδρομή προς έναν ακόμη τίτλο πρωταθλήματος.

Τη σεζόν 2011-12, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε στην πρώτη αγωνιστική του UEFA Champions League τη Μαρσέιγ, στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Αμέσως μετά, η Super League έφερνε απέναντί του την Ξάνθη. Και μάλιστα, ήταν πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος! Το πρώτο ευρωπαϊκό ματς εκείνης της χρονιάς ήταν πριν καν αρχίσει η Super League γεγονός που είχε φέρει τον Θρύλο σε μία κατάσταση πιο μικρής ετοιμότητας στις εκτός των συνόρων υποχρεώσεις του. Το ματς κόντρα στην Ξάνθη ήταν αρκετά… Χιτσκοκικό. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε από πολύ νωρίς (στο 14’) να κυνηγάει στο σκορ και να χρειάζεται δύο γκολ τουλάχιστον για να φτάσει στο «τρίποντο». Το έκανε, αν και με δυσκολία. Η Ξάνθη είναι πάντοτε ενδιαφέρων αντίπαλος και κανείς, μα κανείς δεν χαρίζει ποτέ τίποτα στον Θρύλο! Αντιθέτως, κάθε ματς που δίνουν οι παίκτες μας είναι… μάχη, καθώς όλοι θέλουν να κερδίσουν και να επιβληθούν του πρώτου και καλύτερου. Ο Πάντελιτς στο 86’ (με κεφαλιά) και ο Τζιμπούρ στο 90’ (επίσης με κεφαλιά) ήταν οι «λυτρωτές» του Θρύλου και οι άνθρωποι που έφεραν το σκορ στο τελικό 2-1 και στον Ολυμπιακό τη νίκη.

Πάμε πιο πίσω. Τη σεζόν 2009-10 ο Ολυμπιακός μπήκε στο UEFA Champions League νικώντας με 2-1 την Άλκμααρ στο γήπεδο Καραϊσκάκη! Μία νίκη φανταστική, αφού ξανά ο Θρύλος έδειξε τι σημαίνει να έχεις αντοχές και πείσμα μέχρι το τέλος. Αμέσως μετά από αυτή τη μεγάλη νίκη η ομάδα μας ταξίδευε στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να κοντραριστεί στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ! Ο Ολυμπιακός είναι φτιαγμένος για τα δύσκολα… μετά από έναν αγώνα UEFA Champions League, ακολουθούσε ένα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος, κόντρα στον δικέφαλο του βορρά. Δύσκολη δουλειά. ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν βρεθεί νωρίς πίσω στο σκορ, μετά από γκολ του Βιεϊρίνια στο 10’. Στο πρώτο μέρος και συγκεκριμένα στο 40’ ο Ντιόγκο κατάφερε να ισοφαρίσει για τον Ολυμπιακό μας, ενώ λίγο πριν το ματς τελειώσει, στο 90’, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος είχε δώσει με κεφαλιά τη νίκη στον Θρύλο! Περιθώρια χρονικά, αλλά και ψυχολογικά, για να επανέλθει ο ΠΑΟΚ στο ματς δεν υπήρχαν και έτσι ο Ολυμπιακός έφυγε από την Τούμπα με μία σπουδαία νίκη!

Κλείνοντας την πεντάδα στην οποία αναφερόμαστε, θα μπορούσαμε να πάμε και στη σεζόν 2008-09. Εκεί ο Ολυμπιακός έπαιξε στο UEFA Cup και έκανε σημαντικά πράγματα. Μάλιστα, μετά το πρώτο του ματς κόντρα στη Νόρτζελαντ, αντιμετώπισε τον Πανσερραϊκό στο Καραϊσκάκη και τον κέρδισε 4-1.

Ωστόσο, θα επιμείνουμε σε ρυθμούς… UEFA Champions League. Τη σεζόν 2007-08, μία από τις πλέον σημαντικές, στην ευρωπαϊκή παρουσία του Θρύλου, πρώτο ματς ήταν στο Καραϊσκάκη, με αντίπαλο τη Λάτσιο. Αμέσως μετά, ο Ολυμπιακός μας φιλοξένησε στο Καραϊσκάκη τον ΟΦΗ και αποτέλεσμα ήταν… σαρωτικό! Η νίκη με 6-2 δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο για να αμφισβητηθεί η ανωτερότητα του Ολυμπιακού στο ματς και έτσι ακόμη ένα νικηφόρο ματς, μετά από πρεμιέρα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και ειδικότερα στο UEFA Champions League, προστέθηκε στο ενεργητικό του Θρύλου!
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ