2012-04-27 13:31:03
Φωτογραφία για Ιταλία: Αδήλωτα εισοδήματα 6 δισ. ευρώ
Εισοδήματα άνω των 6 δισεκατομμυρίων ευρώ που είχαν «κρυφτεί» από την Εφορία ανακαλύφθηκαν από τον Ιανουάριο ως τον Απρίλιο στην Ιταλία και 2.000 φοροφυγάδες αποκαλύφθηκαν, ανακοίνωσε σήμερα η οικονομική αστυνομία. Κατά την ίδια περίοδο, στη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν από τη οικονομική αστυνομία, αποκαλύφθηκαν απάτες με τον ΦΠΑ ύψους 650 εκ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι έχει θέσει στις πρώτες προτεραιότητές της τον αγώνα κατα της φοροδιαφυγής και η εφορία εισέπραξε 12,7 δισεκατομμύρια ευρώ το 2011, σημειώνοντας αύξηση κατά 15,5% μέσα σ' ένα χρόνο.

Αιφνιδιαστικοί φορολογικοί έλεγχοι οργανώθηκαν τους τελευταίους μήνες σε τουριστικές τοποθεσίες καθώς και στα εξαιρετικά πολυσύχναστα κέντρα της Ρώμης και του Μιλάνου. Οι αστυνομικοί έλεγχαν την έκδοση αποδείξεων από τους εμπόρους και τα εστιατόρια, καθώς και τους ιδιώτες που κυκλοφορούσαν με πολυτελή αυτοκίνητα.

Αντίθετα από την επικρατούσα προκατάληψη, οι Ιταλοί δηλώνουν ολοένα και περισσότερο τα πραγματικά εισοδήματά τους στην εφορία, έστω κι αν η φοροδιαφυγή παραμένει πολύ υψηλή και μάλιστα πολύ υψηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, δήλωσε ο Ατίλιο Μπεφέρα, γενικός διευθυντής της ιταλικής Εφορίας.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ