2014-09-20 21:40:21
Φωτογραφία για Α. Μέρκελ: Δεν θέλω να ακούσω κουβέντα για παραχωρήσεις από τον Α. Σαμαρά
Την πέμπτη του επίσκεψη στο Βερολίνο ως πρωθυπουργός πραγματοποιεί την ερχόμενη Τρίτη ο Αντ.Σαμαράς για να συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ. Το ζήτημα του χρέους θα βρεθεί στην ατζέντα των συνομιλιών, ωστόσο, αποφάσεις δεν λαμβάνονται σε διμερές επίπεδο. Το ξεκαθάρισε άλλωστε και ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφαν Ζάιμπερτ: «Τέτοιες αποφάσεις δεν μπορούν να ληφθούν σε διμερές, αλλά μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ο στενός συνεργάτης της καγκελαρίου Νόρμπερτ Μπάρτλε δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής, ότι δεν υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω ρύθμισης. «Είναι σχεδόν πλέον αδύνατον να μειώσουμε κι άλλο τους τόκους ή να επιμηκύνουμε τη διάρκεια εξόφλησης».

Από την πλευρά του ο καθηγητής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Πότσνταμ, Αλέξανδρος Κρητικός, υποστηρίζει ότι ο κ. Σαμαράς θα παρακάμψει εξαρχής τον σκόπελο του χρέους, επειδή γνωρίζει την θέση του Βερολίνου.

«Η προτεραιότητά του είναι η κατάργηση της τρόικας. Το Βερολίνο θα του δείξει σίγουρα κατανόηση αν επικαλεστεί τον κίνδυνο του σχηματισμού κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από νέες εκλογές, σε περίπτωση που η τρόικα παραμείνει στην Ελλάδα» αναφέρει.


Πάντως, το επίσημο Βερολίνο τονίζει ότι δεν μπορεί να απομακρυνθεί η τρόικα προτού ολοκληρωθεί η αποστολή της. Όσο για το ΔΝΤ, η κυβέρνηση της Γερμανίας θεωρεί ότι τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την τεχνογνωσία που αυτό παρέχει.

Σε κάθε περίπτωση, στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης διαβεβαιώνουν ότι η καγκελάριος θα ακούσει προσεκτικά τον συνομιλητή της, «αλλά για παραχωρήσεις, δεν θέλει να ακούσει ούτε κουβέντα».
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ