2014-09-21 05:33:08
Φωτογραφία για Έξυπνα σνακ που προσέχουν τη γραμμή μας!
Ο σύγχρονος και έντονος τρόπος ζωής έχει σήμερα επιβάλει τους ρυθμούς του σε πάρα πολλές εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας. Μία εξ αυτών είναι και η διατροφή μας Δεν είναι λοιπόν λίγοι εκείνοι που σε καθημερινή βάση φεύγουν από το σπίτι έχοντας πιει μόνο έναν καφέ, τρώνε κάποια στιγμή μια τυρόπιτα από έξω στο πόδι και επιστρέφουν στο σπίτι πεινασμένοι, χάνοντας κάθε έλεγχο στην ποσότητα του φαγητού που καταναλώνουν.

Το γεγονός αυτό δεν αφορά φυσικά  μόνο τους μεγάλους αλλά και τα παιδιά, πολλά εκ των οποίων φεύγουν από το σπίτι έχοντας πιει μόνο ένα γάλα, παίρνουν κάτι έτοιμο από τη σχολική καντίνα ή και τίποτα, και επιστρέφουν στο σπίτι έτοιμα για να καταναλώσουν ότι βρουν μπροστά τους.

Και όλα αυτά, όταν σύμφωνα με τους ειδικούς του χώρου της διατροφής είναι απαραίτητο να υπάρχουν πολλά και συχνά μικρογεύματα μέσα στην ημέρα μας, ώστε να τροφοδοτούμε ανά πάσα στιγμή το μυαλό και το σώμα μας με ενέργεια.

Για το λόγο αυτό χρειάζεται μια καλύτερη προετοιμασία στη διατροφή μικρών και μεγάλων, ακόμη και εκτός σπιτιού. Είναι σημαντικό να ενταχθούν στη διατροφή όλων υγιεινά μικρογεύματα και σνακς,  με αγνά όμως υλικά, χωρίς πολλά λιπαρά και θερμίδες. Ας δούμε παρακάτω τέτοιες σωστές διατροφικές επιλογές, ως μικρογεύματα για να εμπλουτίσουμε τη διατροφή μας μέχρι το βασικό γεύμα της μέρας, φτιαγμένα από το σπίτι για κατανάλωση εκτός σπιτιού :

Σπιτικά σάντουιτς με ψωμί του τοστ με άπαχο τυρί, λίγη μαργαρίνη και γαλοπούλα.

Γλυκό σάντουιτς με ψωμί του τοστ, μαργαρίνη και μαρμελάδα

Γλυκό σάντουιτς με ψωμί του τοστ, μαργαρίνη και μέλι

Γλυκό σάντουιτς με ψωμί του τοστ και ταχίνι ή ταχίνι με μέλι

Μια σπιτική πίτα, τυρόπιτα ή σπανακόπιτα

Ένα κομμάτι σπιτικό κέικ με ελαιόλαδο ή μαργαρίνη

Σπιτικό σάντουιτς με ψωμί του τοστ, κατίκι δομοκού ή άπαχο τυρί κρέμα και καπνιστό σολομό

Σπιτικό σάντουιτς με φέτα ή ανθότυρο, ντομάτα και ελιές ή πάστα ελιάς

Κατά αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε μικροί και μεγάλη να εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή υγιεινά, νόστιμα και θρεπτικά μικρογεύματα, τα οποία θα μας προμηθεύουν ανά πάσα στιγμή ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, εύκολα και γρήγορα. Κάντε λοιπόν σωστές διατροφικές επιλογές, εντός και εκτός σπιτιού, γιατί η σωστή διατροφή δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ