2014-09-21 18:10:07
Φωτογραφία για «Κολπάκια» τραπεζών για να τα «αρπάξουν» - 3 περιπτώσεις στην Πάτρα
Τρεις περιπτώσεις που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα είναι χαρακτηριστικές. Πατρινή συνταξιούχος που χρωστούσε σε γνωστή τράπεζα ένα ποσό της τάξεως των 3.000 ευρώ, «έχασε» σε μία νύχτα το χρηματικό αυτό ποσό που είχε σε λογαριασμό της, χωρίς η ίδια να καταλάβει το πώς και το γιατί.

Όταν πήγε στην τράπεζα για να ενημερωθεί της είπαν ότι τα 3.000 ευρώ είχαν αφαιρεθεί από τον λογαριασμό της, εξαιτίας του δανείου που είχε πάρει πριν από μερικά χρόνια, τις δόσεις του οποίου δεν είχε φροντίσει να ρυθμίσει. Μόνο που στην ουσία τα χρήματα δεν ήταν δικά της, αλλά της ηλικιωμένης μάνας της με την οποία είχε κοινό λογαριασμό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να έχει μαζί της και κοινά οφέλη.

Σε άλλη περίπτωση Πατρινός επιχειρηματίας που είχε χρήματα σε λογαριασμό του σε γνωστή τράπεζα, ο λογαριασμός αυτός βρέθηκε μηδενικός και αυτό επειδή χρωστούσε δάνειο, το οποίο μάλιστα είχε ρυθμίσει σε άλλη τράπεζα. Ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση με τις κάρτες. Τράπεζα πρότεινε σε Πατρινό δανειολήπτη προκειμένου να χαμηλώσει το επιτόκιο του να πληρώσει το 50% του οφειλόμενου ποσού μετρητά, χωρίς ωστόσο να μηδενιστεί η οφειλή.

Σε άλλη περίπτωση τράπεζα πρότεινε σε οφειλέτη μείωση των δόσεων του δανείου του κατά 30% και ταυτόχρονη επιμήκυνση των δόσεων, επιβάλλοντας του να πληρώσει αρχικά το ποσό των 5.000 ευρώ , προκειμένου να περάσει η... διευκόλυνση.

Πηγή: dete
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ