2014-09-22 10:34:48
Φωτογραφία για Από τη Βάση Ακρωτηρίου θα επιτεθεί η RAF εναντίον των τζιχαντιστών
Τα Βρετανικά αεροσκάφη θα ξεκινήσουν αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών από την Κύπρο μέσα στις επόμενες λίγες μέρες

Με ορμητήριο τη βάση Ακρωτηρίου μαχητικά της ΡΑΦ ενδεχομένως να διενεργήσουν αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών στο Ιράκ μέσα στις επόμενες λίγες μέρες, αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα daily telegraph.

Οπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΡΙΚ Τάσος Ζαχαριάδης, βρετανικές πηγές έχουν καταστήσει σαφές οτι είναι απίθανη οποιαδήποτε ανάληψη βρετανικής στρατιωτικής δράσης πρίν απο τη Γενικη Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Πρωθυπουργός Ντέηβιντ Κάμερον αναχωρεί για τη Νέα Υόρκη οπου θα συζητήσει με τον Πρόεδρο Ομπάμα στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και πιθανό σχέδιο αεροπορικών επιδρομών.

Στη βάση Ακρωτηρίου βρίσκονται ήδη σταθμευμένα μαχητικά τύπου Τορνέιτο καθως και αεροσκάφη μεταφοράς ανθρωπιστικής βοηθειας Χέρκουλες και Βόγειτζερ.


ΔΙΑΣΠΑΡΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Βέλγιο, φαίνεται να ήταν ανάμεσα στους πιθανούς στόχους τζιχαντιστών που επιστρέφουν από τη Συρία.

Οπως μετέδωσε ο δημόσιος τηλεοπτικός σταθμός της Ολλανδίας, δεν βρίσκονταν στο στόχαστρο συγκεκριμένοι επίτροποι, αλλά θα επρόκειτο για επίθεση με στόχο να σκοτωθούν όσο περισσότερα άτομα γινόταν.

Τους τελευταίους μήνες οι αρχές στις Βρυξέλλες και στη Χάγη , πραγματοποίησαν επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών και οπαδών τους και προέβησαν σε πολλές συλλήψεις.

ΚΑΙ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ

Επικοινωνία με τον Υπουργό Άμυνας της Αιγύπτου είχε ο Αμερικανός Υπουργός `Αμυνας Τσακ Χάγκελ, κατά την οποία ο πολιτικός επικεφαλής του Πενταγώνου επιβεβαίωσε το σχέδιο των Ηνωμένων Πολιτειών να παραδώσουν 10 επιθετικά ελικόπτερα τύπου Απάτσι στην Αίγυπτο για να υποστηρίξουν τις αντιτρομοκρατικές προσπάθειες του Καϊρου, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ανακοινώσει αρχικά τον Απρίλιο την απόφασή τους για την άρση της απαγόρευσης παράδοσης των επιθετικών ελικοπτέρων στην Αίγυπτο.

Η απαγόρευση είχε επιβληθεί το προηγούμενο έτος μετά την ανατροπή από το στρατό του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων που ακολούθησαν της πτώσης του τότε προέδρου.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου υποναύαρχος Τζον Κίρμπι ανέφερε ότι τα ελικόπτερα που θα παραδοθούν στην κυβέρνηση του Καϊρου θα υποστηρίξουν τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις της Αιγύπτου στη χερσόνησο του Σινά.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου δεν έδωσε στοιχεία σχετικά με την ημερομηνία της παράδοσης των Απάτσι στην Αίγυπτο.

Ο Κίρμπι δήλωσε επίσης ότι ο υπουργός Χάγκελ ευχαρίστησε τον ομόλογό του για το ρόλο της Αιγύπτου στη διαμεσολάβηση για την κατάπαυση του πυρός μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ