2014-09-22 19:59:07
Φωτογραφία για Ουκρανία: Έτοιμος ο στρατός να αποσύρει πυροβολικό και τεθωρακισμένα
Δύο ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και δύο άλλοι τραυματίσθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε σήμερα ο... ουκρανικός στρατός, ο οποίος ετοιμάζεται να απομακρύνει τα πυροβόλα του, όπως προβλέπεται από το ειρηνευτικό σχέδιο που υπογράφηκε μεταξύ των εμπολέμων στο Μινσκ.

"Το τελευταίο 24ωρο, δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και δύο τραυματίσθηκαν" στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο ουκρανός στρατιωτικός εκπρόσωπος Αντρίι Λισένκο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο.

Οι απώλειες αυτές του ουκρανικού στρατού, οι οποίες ανεβάζουν σε 39 τον αριθμό των στρατιωτών και των αμάχων που έχουν σκοτωθεί σε μάχες μετά την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός στις 5 Σεπτεμβρίου, φανερώνουν τον εύθραυστο χαρακτήρα μιας εκεχειρίας η οποία μοιάζει ωστόσο να γίνεται από το Σάββατο περισσότερο σεβαστή.

Ο ουκρανικός στρατός υποστηρίζει πως άρχισε να θέτει σε εφαρμογή τα εννέα σημεία του μνημονίου του Μινσκ, που υπογράφηκε το Σάββατο από το Κίεβο και τους αντάρτες και προβλέπει τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας 30 χιλιόμετρων κατά μήκος της γραμμής του μετώπου, μια απαγόρευση των πτήσεων πάνω από τις περιοχές των αυτονομιστών και την απόσυρση των πυροβόλων από αμφότερα τα στρατόπεδα.


"Ετοιμαζόμαστε να αποσύρουμε το βαρύ οπλισμό στα 15 χιλιόμετρα" από τη γραμμή του μετώπου, δήλωσε ο Αντρίι Λισένκο.

Χθες, Κυριακή, ο ίδιος στρατιωτικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει πως η εφαρμογή της ζώνης ασφαλείας και των άλλων σημείων του μνημονίου του Μινσκ δεν θα είναι δυνατή παρά μόνον όταν επιτευχθεί μια πλήρης κατάπαυση του πυρός.

Στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, "δεν διαπιστώσαμε παραβιάσεις των ουκρανικών συνόρων ούτε του εναέριου χώρου μας. Επίσης δεν υπήρξαν πυρά προερχόμενα από το ρωσικό έδαφος, πράγμα που φανερώνει την πρακτική εφαρμογή (από τη Ρωσία) των σημείων του ειρηνευτικού σχεδίου που υιοθετήθηκε με πρωτοβουλία του ουκρανού προέδρου", υπογράμμισε ο Λισένκο. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ