2014-09-23 08:54:14
Φωτογραφία για Πατρινός με άλογο στην Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου
Στις 20 του μήνα πραγματοποιήθηκε στην Ανδραβίδα η 80η Ιππική Έκθεση. 80 χρόνια τώρα οι συμμετοχές ίππων και ιππέων απ’ όλη την Ελλάδα γεμίζουν το Ιππικό Κέντρο Ανδραβίδας. 200 άλογα με τους ιδιοκτήτες τους ήταν εκεί. Έκπληξη για όλους όμως ήταν η παρουσία του Brio απ’ την Πάτρα εκεί.

Ο πατρινός λογοθεραπευτής-ιπποθεραπευτής Μιχάλης Τζουραμάνης φεύγοντας απ’ την Πάτρα την Παρασκευή το πρωί διένυσε έφιππος την Εθνική Οδό Πατρών Πύργου μέχρι την Ανδραβίδα. Το ίδιο είχε κάνει και πέρυσι! Όπως μας εξήγησε πρέπει για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο το ζώο να έχει προπονηθεί αρκετούς μήνες πιο πριν. Είτε με τις συνεδρίες θεραπευτικής ιππασίας, είτε με βόλτες στο κέντρο της Πάτρας ώστε να μην αντιδρά στον κόσμο και στα οχήματα δίπλα του, είτε με πολύωρες διαδρομές στα βουνά των γύρω περιοχών.

«Την Παρασκευή στις 6:30 το πρωί έφυγα απ’ την Εγλυκάδα «μας είπε» και κινούμενος στην παλαιά εθνική οδό έφτασα μέχρι την Αχαϊά. Στις 10:30 έκανα μια στάση λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω να ρίξω νερό στα πόδια του αλόγου μου ώστε να ξεκουραστεί λίγο και για καλή μου τύχη με βρήκε ένας φίλος που είχε το άλογό του λίγο πιο κάτω. Πήγαμε λοιπόν εκεί και αφού τάισα το Brio ξεκουραστήκαμε γύρω στη μισή ώρα.


Φτάνοντας στην Αρετή παρατήρησα ότι δίπλα απ’ το δρόμο υπήρχε μια σιδηροδρομική γραμμή με μονοπάτι δίπλα απ’ τις γραμμές του τρένου. Αποφάσισα τότε να συνεχίσουμε από ‘κει το δρόμο μας... 2 χιλιόμετρα παρακάτω όμως είχε μια γέφυρα που δεν μπορούσα να περάσω μαζί με το άλογο, άρα γύρισα πίσω και ξαναβγήκα στην Εθνική Οδό Πατρών- Πύργου. Σύνολο 6 χιλιόμετρα ακόμα για 2 πραγματικά χιλιόμετρα δρόμου.

Απ’ τις 14:30 είχαμε φτάσει στην Βάρδα όπου είχα παραγγείλει απ’ το πρωί μαζί με τον χυμό μου και 3 κιλά βρώμης για το Brio… Αφού ξεκουραστήκαμε και οι δύο για δύο ώρες εκεί, έκανα ένα μπάνιο στο άλογο και φύγαμε απ’ την Βάρδα στις 16:30. Τρέχοντας προς την Ανδραβίδα φτάσαμε στο Ιππικό Κέντρο κατά τις 18:45 έχοντας διανύσει 100 χιλιόμετρα πορείας!

Εκεί η πρόεδρος του συλλόγου κένταυροι Ανδαβίδας κέρασε το Brio χόρτο και αρκετή βρώμη. Τα ξενοδοχεία στην Ανδραβίδα λόγω της Ιππικής Έκθεσης ήταν γεμάτα! Ο φίλος Κ. Κοτσαύτης με ενημέρωσε ότι υπήρχε ένας κενός στάβλος με τροχόσπιτο δίπλα που μας περιμένει... Αβραμιαία φιλοξενία!

Την επόμενη ημέρα το πρωί ο Brio εξετάστηκε απ’ την ελλανόδικο επιτροπή κερδίζοντας το Α’ Βραβείο. Και το απόγευμα του Σαββάτου μπήκε στο στίβο εκπλήσσοντας τον κόσμο με το μπρίο του και τις ασκήσεις ακριβείας που έκανε μετά από τόσο δρόμο!

Ευχαριστώ τέλος όλα τα παιδιά που κάνουν ιπποθεραπείες στο κέντρο μας γιατί κι αυτά συνέβαλαν στο να γίνει κάτι τόσο δύσκολο και τους φίλους Θ. Κλαμπάνο για την βοήθεια με το άλογο στην Ιππική Έκθεση και τον Γ. Καραγεωργόπουλο που σε συνεργασία με την εταιρία ζωοτροφών Βιοζωκάτ μου προσέφεραν τροφή ενέργειας για το Brio».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ