2014-09-23 09:33:41
Φωτογραφία για Άδειες άνευ αποδοχών σε στρατιωτικούς
Ένα θέμα που ενδιαφέρει πολύ είναι η άδεια άνευ αποδοχών. Ακούγονται πολλά ισχύουν άλλα.

Μερικά από αυτά που ισχύουν είναι ότι  χορηγείται άδεια χωρίς αποδοχές στους γονείς στρατιωτικούς που έχουν τέκνο ηλικιάς έως και 6 ετών μέχρι 2 έτη και μέχρι ένα έτος για κάθε επιπλέον τέκνο. Η διάρκεια της άδειας δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 5 έτη συνολικά.

Επίσης σύμφωνα με απόφαση της ΑΝΥΕΘΑ (Ιουλ 2013), προστέθηκε η χορήγηση άδειας χωρίς αποδοχές στους στρατιωτικούς που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα και οξέα κοινωνικά προβλήματα και η διάρκειά της είναι από 1 έως 3 έτη. Ο χρόνος των εν λόγω αδειών δεν λογίζεται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας και δεν λογίζεται για τις βαθμολογικές και μισθολογικές προσαυξήσεις των στρατιωτικών.

Για ποιους ισχύει η άδεια; Για το  μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό. Αυτό όμως που θα πρέπει να προσέξετε είναι ότι οι στρατιωτικοί που βρίσκονται σε άδεια χωρίς αποδοχές, διαγράφονται από την δύναμη της Μονάδος ή της Υπηρεσίας στην οποία υπηρετούν, εγγράφονται στην οικεία Διεύθυνση του Όπλου ή Σώματος του ΓΕΣ, εκτός οργανικής δύναμης.

Τέλος η οικία Διεύθυνση του ΓΕΣ υποχρεούται πριν την λήξη της άδειας, να προκαλέσει σχετική απόφαση τοποθέτησης του στελέχους σε Μονάδα – Υπηρεσία.

Για τον λόγο αυτό, οι τελούντες σε άδεια χωρίς αποδοχές 2 μήνες πριν την λήξη της άδειας πρέπει να υποβάλλουν μέσω του οικείου Φρουραρχείου, Δήλωση Φρουρών Προτιμήσεως.

ΠΗΓΗ: http://espekm.gr/home/?p=1262
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ