2014-09-23 17:17:07
Φωτογραφία για Δικαίωση για την άγαμη μητέρα ΕΠ.ΟΠ. και για την Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ.
Στις 26 Αυγούστου 2014, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δημοσιοποίησε ένα... πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζε το μέλος της ΕΠ.ΟΠ. Δνεας (ΠΒ) Ν.Α. του Β.. Η συγκεκριμένη ΕΠ.ΟΠ. είναι μια άγαμη μητέρα και βρισκόταν σε απόγνωση πολλούς μήνες, καθώς αντιμετώπιζε ένα σοβαρότατο πρόβλημα, που η υπηρεσία μέχρι εκείνη τη στιγμή μπορούσε αλλά αρνιόταν να της επιλύσει.

Φαίνεται όμως, πως από τη μία η δημοσιοποίηση του θέματος από την Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. αλλά και η αναδημοσίευση του από δεκάδες ακόμα sites και blogs, έκανε γνωστό το πρόβλημα και στην Αναπληρώτρια Υπουργό Εθνικής Άμυνας κα Φώφη Γεννηματά και σε λιγότερο ένα μήνα μετά, στις 19-9-2014 κατέθεσε προσθήκη – τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας «Ρυθμίσεις θεμάτων Εφοδιαστικής», που αφορά ακριβώς στις γυναίκες Επαγγελματίες Οπλίτες, οι οποίες δεν έχουν μονιμοποιηθεί και επιστρέφουν από άδεια κύησης – τοκετού.


Η αλήθεια είναι ότι νιώθουμε δικαίωση σαν Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. και ικανοποίηση που επιλύεται το πρόβλημα του μέλους μας αλλά και πολλών ακόμα μη μονιμοποιηθέντων γυναικών ΕΠ.ΟΠ. Παραδεχόμαστε ότι σε κάθε περίπτωση η προσθήκη-τροπολογία είναι ευνοϊκότερη από τα γενικώς περί μεταθέσεων ισχύοντα σχετικά με την τοποθέτηση γυναικών που επιστρέφουν από άδεια κύησης – τοκετού στον τόπο προτίμησής τους αλλά, δεν είναι πλήρη. Έτσι η Π.Ο.Ε.Σ. απέστειλε επιστολή στην κα. Γεννηματά επισημαίνοντας ότι εξακολουθεί να υπάρχει άνιση μεταχείριση των μη μονιμοποιημένων ΕΠ.ΟΠ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ