2014-09-23 17:33:42
Φωτογραφία για ΣΥΡΙΖΑ: ΘΛΙΒΕΡΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ - ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ
Αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης

Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας την εικόνα του μετά τη συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο «θλιβερή» που «εκθέτει τον ίδιο και τη χώρα». «Χωρίς την παραμικρή αμφισβήτηση του μνημονιακού προγράμματος, ο κ. Σαμαράς  κατέστησε σαφές πως η έννοια διαπραγμάτευση είναι ξένη προς την πολιτική του και τις προθέσεις του. Τον χωρίζει τεράστια απόσταση από την σημερινή οδυνηρή κοινωνική πραγματικότητα» αναφέρει στο σχόλιό του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, αναφερόμενος σε στιγμιότυπο της συνέντευξης των δύο ηγετών υπογραμμίζει την άρνηση του πρωθυπουργού να απαντήσει «κατόπιν της υπόδειξης της κ. Μέρκελ, εάν είναι αρνητικός στη χαλάρωση της λιτότητας» κάτι, που σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, «τον κατατάσσει δικαίως ως τον πιο ένθερμο υποστηρικτή της καγκελαρίου στην Ευρώπη. Καμιά χειραψία με ξένο ηγέτη δεν μπορεί να τον σώσει».


Π. Καμμένος: Ο Πρωθυπουργός απέκρυψε την αλήθεια

Για το «τελευταίο αντίο ενός προσκυνημένου πολιτικού» κάνει λόγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος σχολιάζοντας τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. «Ο πρωθυπουργός, αφού ανέπτυξε, ακόμα μια φορά, στα πλαίσια της πολιτικής εικονικής πραγματικότητας, το success story μιας άλλης χώρας, αφού απέκρυψε την αλήθεια, δηλαδή την εξαθλίωση του ελληνικού λαού, προκειμένου να παλέψει για την πολιτική του επιβίωση, υπέβαλε τα σέβη του στην εμπνεύστρια της καταστροφικής πολιτικής για την πατρίδα μας» αναφέρει στη δήλωσή του.

''Ποτάμι'': Η συνάντηση κατέληξε σε λόγια παρηγοριάς

«Η πολυδιαφημισμένη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με την κ. Μέρκελ κατέληξε τελικά σε λόγια παρηγοριάς» σχολιάζει το ''Ποτάμι'' αναφορικά με τη συνάντηση των δύο ηγετών. Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση «Η χώρα δεν σώζεται ούτε με παρακαλετά ούτε με τσαμπουκάδες. Μόνο ένα εθνικό σχέδιο δράσης που θα έχει την έγκριση της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας θα υποχρέωνε συμμάχους  και δανειστές να σκεφθούν αλλιώς την Ελλάδα. Τα κόμματα εξουσίας όμως προτιμούν να σκιαμαχούν μεταξύ τους παρά να συνεργαστούν ή έστω να συζητήσουν ένα τέτοιο πατριωτικό σχέδιο». Μάλιστα εκτιμά ότι για το «παλιό πολιτικό σύστημα» προέχει η σωτηρία του και όχι η σωτηρία της χώρας.

ΚΚΕ: Οδυνηρά για το λαό τα αποτελέσματα όποιας διαπραγμάτευσης

Την παραδοχή του πρωθυπουργού ότι η σημερινή πολιτική θα συνεχιστεί και ότι η συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ «είναι μία ακόμη απόδειξη ότι η όποια συζήτηση ή διαπραγμάτευση θα έχει οδυνηρά αποτελέσματα για το λαό» επισημαίνει το ΚΚΕ. «Γίνεται φανερό ότι η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ επιδιώκει ''ελάφρυνση'' του χρέους και του μνημονίου, όχι για να ανακουφιστεί πραγματικά ο λαός, αλλά για να εξασφαλίσει περισσότερο χρήμα για το μεγάλο κεφάλαιο και για ν’ αποσπάσει τη λαϊκή ανοχή στη συνέχιση της βάρβαρης πολιτικής. Άλλωστε, τόσο η Ε.Ε. όσο και το ΔΝΤ και η ΕΚΤ έχουν προεξοφλήσει τη συνέχιση των αντιλαϊκών μέτρων στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες, ανεξάρτητα με τη στάση που κρατάει ο καθένας στο ζήτημα του χρέους και του μίγματος πολιτικής που προτείνουν για την καπιταλιστική ανάκαμψη» αναφέρει στο σχόλιό του.

Μάλιστα, χαρακτηρίζει αποπροσανατολιστική και εχθρική για το λαό την «αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση, την αξιωματική αντιπολίτευση και τ’ άλλα κόμματα που ''προσκυνούν'' την Ε.Ε. για το ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα αυτό τον αντιλαϊκό δρόμο, να διαπραγματευτεί καλύτερα το ''τέλος του μνημονίου και της τρόικα''».

«Όλοι τους κρύβουν ότι, με ή χωρίς τρόικα, με ή χωρίς νέο ''πακέτο-μνημόνιο'', ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει τα μνημόνια διαρκείας και τους μηχανισμούς επιτήρησης της Ε.Ε., θα συνεχίσει να ματώνει για να ανακάμψει το κεφάλαιο. Γι’ αυτό άλλωστε και αυτά τα κόμματα δε δεσμεύονται για την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών του λαού ούτε καν για την ουσιαστική ανακούφισή του» τονίζει μεταξύ άλλων το ΚΚΕ.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ