2014-09-24 05:30:06
Φωτογραφία για Η ΠΚΜ δημιουργεί άμεσα Γραφείο μετακίνησης των μαθητών
Γραφείο που θα ασχολείται με τις μετακινήσεις των μαθητών και μόνο δημιουργεί άμεσα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Αυτό είπε στην εκπομπή «ΤΑ ΛΕΜΕ» η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

Παρά τις όποιες προσπάθειες καταβάλλονται, το πρόβλημα της μετακίνησης 3000 μαθητών κυρίως από την περιοχή της Θέρμης μοιάζει δύσκολο να επιλυθεί τουλάχιστον πριν τον Οκτώβριο Όπως εξήγησε η κ Πατουλίδου στην εκπομπή για ν αντιμετωπιστεί ολοκληρωτικά το πρόβλημα θα πρέπει να κατατεθεί η σχετική τροπολογία κάτι που ωστόσο μπορεί να συμβεί από μέρα σε μέρα.

«Το πρόβλημα είναι τεράστιο και το αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο. Δυστυχώς λύνεται αφού έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά και μετά. Τα 17 συνολικά σχολεία της περιοχής βρίσκονται μακριά από τους οικισμούς του Δήμου Θέρμης , έτσι η μετακίνηση των μαθητών μπορεί να γίνει μόνο με μεταφορικό μέσο» λέει ο Χρόνης Μακρίδης μέλος της Επιτροπής Γονέων Δήμου Θέρμης . Αντιπροσωπεία γονέων και κηδεμόνων καταθέτει σήμερα μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο αλλά και για τις ώρες των μαθημάτων που χάνονται.


Γονείς των μαθητών της περιοχής που πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση στα 'Πράσινα Φανάρια» ζήτησαν τη συμβολή της Τροχαίας Θέρμης αλλά και της Πολιτικής Προστασίας της περιοχής για να μετακινούνται με ασφάλεια από και προς το σχολείο τους οι μαθητές, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό λόγω της έλλειψης προσωπικού των συγκεκριμένων υπηρεσιών.

"Οι μαθητές αναγκάζονται να περπατούν στο δρόμο μαζί με τα αυτοκίνητα, ενώ περιμένουν την επιβίβασή τους στο σταθμό του ΟΑΣΘ στο ΙΚΕΑ για ώρα με αποτέλεσμα να κάθονται στις γύρω καφετέριες. Ακόμη κι όταν επιβιβάζονται στα λεωφορεία στοιβάζονται κατά εκατοντάδες. Η αναστάτωση που προκαλείται καθημερινά στον οικογενειακό προγραμματισμό είναι τεράστια. Το ζήτημα της έλλειψης ασφάλειας μεγάλο. Πριν από 2 χρόνια σημειώθηκε τροχαίο όπου μαθητής κινδύνεψε έξω από το σχολείο του", εξήγησε ο Νίκος Παναγιώτου, μέλος του 2ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης.

Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Ο Συνήγορος του Πολίτη σε πόρισμά του αναφορικά με το θέμα της μετακίνησης των μαθητών επισημαίνει την ανάγκη να λαμβάνονται υπόψη στο θεσμικό πλαίσιο ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια των μαθητών, με πληθυσμιακές ηλικίες ή και γεωγραφικές ιδιαιτερότητες , καθώς και με την απόσταση της κατοικίας του μαθητή από το σχολείο σε συνάρτηση με τη διάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών και τον πραγματικό χρόνο που απαιτείται για τη μετακίνηση.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ