2014-09-24 10:25:37
Φωτογραφία για Απογοήτευση η απεργιακή κινητοποίηση των Δημοσίων Υπαλλήλων στην Ξάνθη [photos]
Στον... ύπνο έπιασε τους Δημοσίους Υπαλλήλους η ξαφνική απόφαση της ΑΔΕΔΥ να προκηρύξει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση... για το πρωί της Τρίτης, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει ο απαιτούμενος χρόνος οργάνωσης και η συμμετοχή των υπαλλήλων στην περίπτωση της Ξάνθης να κυμαίνεται να δραματικά επίπεδα.

Όπως είναι γνωστό αρχικά είχε προκηρυχθεί τρίωρη στάση εργασίας ως ένδειξη συμπαράστασης στον πολύμηνο αγώνα των απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, ωστόσο οι δικαστικές εξελίξεις στις διεκδικήσεις της ΑΔΕΔΥ σε πανελλαδικό επίπεδο, άλλαξαν τον αρχικό προγραμματισμό με τη στάση εργασίας να μετατρέπεται σε απεργία.

Παρά τις προσπάθειες των συνδικαλιστών στην περίπτωση της Ξάνθης η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων κυμάνθηκε σε ιδιαίτερα απογοητευτικά επίπεδα με τον πρόεδρο του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κ. Γιάννη Μπούτο να αποδίδει την εικόνα που παρουσίασε η κινητοποίηση στο γεγονός πως δεν υπήρξε ο απαιτούμενος χρόνος ώστε να γίνει σωστή ενημέρωση όλων των υπαλλήλων ώστε να επιτευχθεί μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής.

Σε κάθε περίπτωση οι απεργοί που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, ή τουλάχιστον στην προσπάθεια κινητοποίησης έξω από τον χώρο του Διοικητηρίου της Π.Ε. Ξάνθης ήταν ελάχιστοι, δεδομένων και των συνθηκών που επικρατούν γύρω από το εργασιακό μέλλον των Δημοσίων Υπαλλήλων αλλά και τις πληγές που αυτό έχει δεχθεί και συνεχίζεται να δέχεται.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ