2014-09-24 12:31:50
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Εκστρατεία για να περιορίσουν τις θερμίδες οι εταιρείες αναψυκτικών
Σε μια πρόσφατη εκστρατεία της κυβέρνησης Ομπάμα να απαγορευτούν οι διαφημίσεις των ζαχαρούχων αναψυκτικών στα σχολεία... εξαιτίας της παχυσαρκίας που μαστίζει το ένα πέμπτο του ανήλικου πληθυσμού στη χώρα, οι ιδιοκτήτες των μεγάλων εταιριών αναψυκτικών δίνουν τη δική τους απάντηση.

Την Τρίτη σε συνάντηση των ιθυνόντων της Coca Cola, της Pepsi Cola και Dr Pepper Snapple, αποφασίστηκε οι παραπάνω εταιρείες να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να μειωθεί η κατανάλωση θερμίδων από ζαχαρούχα αναψυκτικά στις ΗΠΑ σε ποσοστό 20% μέχρι το 2025. Ήδη στη χώρα οι εταιρείες ζαχαρούχων αναψυκτικών είναι στο στόχαστρο της κυβέρνησης και τον Νοέμβριο θα ψηφιστεί νόμος στο Σαν Φρανσίσκο για αύξηση της φορολογίας τους.

Οι παραπάνω εταιρείες αποφάσισαν να προωθήσουν την κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού, αναψυκτικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και να τοποθετήσουν θερμιδομετρητές σε περισσότερα από τρία εκατομμύρια μηχανήματα αυτόματης πώλησης σε εστιατόρια και σε άλλα καταστήματα.


Εξαιτίας της αύξησης της παχυσαρκίας της χώρας, αλλά και του διαβήτη, η κατανάλωση ζαχαρούχων αναψυκτικών ενώ βρισκόταν σε άνοδο μέχρι το 1998, γνώρισε πτώση σε ποσοστό 23% από το 2.000 μέχρι το 2013.

Σύμφωνα με τον «Αμερικανικό Καρδιολογικό Οργανισμό» οι Αμερικανοί καταναλώνουν είκοσι κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη την ημέρα, ποσότητα που είναι διπλάσια από την επιτρεπόμενη. Οι Αμερικανοί καταναλώνουν συχνά αναψυκτικά με τη συνθετική γλυκαντική ουσία ασπαρτάμη για να περιορίσουν την ζάχαρη, αλλά έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature κατέδειξε ότι οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες σε τρόφιμα και αναψυκτικά, αυξάνουν τα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα.

Τον περασμένο μήνα η Coca Cola κυκλοφόρησε το αναψυκτικό Coca Cola Life το οποίο περιέχει ως γλυκαντική ουσία ένα μείγμα ζάχαρης με το φυτικό γλυκαντικό στέβια. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ