2014-09-24 16:19:34
Φωτογραφία για Φωτογραφικές ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ Ιστορίες: Ο καιρός των Τσιγγάνων στη…Λαμία [photos]
Ποιος δεν έχει δει την ταινία του Κουστουρίτσα ROMA με τις εικόνες γεμάτες λυρισμό στους καταυλισμούς των ανθρώπων αυτών... Ποιος να περίμενε ότι εκείνοι ήταν βασιλιάδες μπρος στους δικούς μας ΡΟΜΑ εδώ στη Λαμία.

Ο φωτογράφος του MAG24 βρέθηκε στην Καμυλόβρυση, λίγο έξω από τη Λαμία και κατέγραψε τους ανθρώπους ενός κατώτερου θεού. Θύματα της προηγούμενης κακής διαχείρισης των αρχών μας!

Η Ανεξάρτητη αρχή του Συνήγορου του Πολίτη με την επιστολή που έχει στα χέρια της η νέα Δημοτική Αρχή προειδοποιεί ότι κινδυνεύει η ζωή και υγεία των ρομά αλλά και ολόκληρου του πληθυσμού και επισημαίνει ότι ο καταυλισμός είναι αποκομμένος ( 5,5 χιλ βόρεια της Λαμίας) έτσι ώστε να μην υπάρχει επαφή με την υπόλοιπη κοινωνία, τα μικρά παιδιά να μην πηγαίνουν σχολείο και οι ηλικιωμένοι – ανήμποροι, να μην μπορούν να μετακινηθούν.

Ο Συνήγορος του Πολίτη ζητά από τη Δημοτική αρχή να πάρει άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας του πληθυσμού και να εκπονήσει σχέδιο μετεγκατάστασης ώστε μακροπρόθεσμα να εξευρεθεί μόνιμη λύση για το στεγαστικό πρόβλημα των ρομά.


Παράλληλα από τις Αρχές που εποπτεύουν το Δήμο Λαμιέων, ζητά να πραγματοποιηθεί ΕΡΕΥΝΑ σε βάθος για πως έγινε η μετακίνηση των ρομά από τον Ξηριά στην Καμηλόβρυση, τι χρήματα δαπανήθηκαν, από ποιους πόρους και αν αυτά χρησιμοποιήθηκαν αποτελεσματικά βελτιώνοντας τις συνθήκες διαβίωσης των ρομά και εξαλείφοντας εστίες κοινωνικού αποκλεισμού.

Ο Δήμαρχος Λαμίας Νίκος Σταυρογιάννης μετά την έκθεση-κόλαφος του Συνηγόρου του Πολίτη επισκέφτηκε σήμερα την Καμυλόβρυση μαζί με τον αρμόδιο αντιδημάρχο Δ. Κορέτζελο και διαπίστωσε την τραγική κατάσταση στον καταυλισμό.

Έγιναν πολλές προτάσεις κι από τις δύο πλευρές.

Εστω κάποιος τους έδωσε…σημασία. Για να δούμε
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ