2014-09-25 00:05:08
Φωτογραφία για «Δεν διακόπτεται η μετακίνηση κανενός μαθητή» στην Αχαΐα
Με την καταβολή οδοιπορικών μεταφοράς καλύπτεται η μετακίνηση μαθητών των οποίων ο τόπος διαμονής ξεπερνά τα 20 χιλιόμετρα από το σχολείο που φοιτούν, απαντά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στις αντιδράσεις γονέων που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας κάνοντας αναφορά για διακοπή της μεταφοράς των παιδιών τους προς στα σχολικά συγκροτήματα.

Για παράδειγμα μητέρα από την περιοχή του Λόγου Αιγιαλείας που το παιδί της φοιτά στο Μουσικό Σχολείο της Πάτρας, κατήγγειλε πως ελλείψει μέσου, ο μαθητής αναγκάζεται σε καθημερινή βάση να μεταφέρεται με δικά του έξοδα στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα.

Το patratora.gr, επικοινώνησε για το θέμα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, παράγοντες της οποίας κατέστησαν σαφές πως δεν τίθεται θέμα διακοπής της μεταφοράς των μαθητών.

Όπως τονίστηκε βάσει της κείμενης νομοθεσίας «στην περίπτωση που οι μαθητές των ΕΠΑΛ, Μουσικών και  Καλλιτεχνικών Σχολείων, διαμένουν σε απόσταση μεγαλύτερη των 20 χιλιομέτρων ελέγχεται η οικονομικότητα της δαπάνης αφενός για την μεταφορά με δημόσια σύμβαση υπηρεσιών και αφετέρου για την απόδοση του επιδόματος και επιλέγεται η πλέον συμφέρουσα».


Αυτό σημαίνει πως για τους μαθητές που δεν μπορούν να μετακινηθούν με τα μέσα που έχουν οριστεί από τους αρμόδιους φορείς μετά από την υπογραφή σύμβασης μεταφορικού έργου, δικαιολογείται επίδομα 1.5000 ευρώ το χρόνο, ποσό που καλύπτει είτε την μεταφορά τους με ταξί, είτε το εισιτήριο για τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από γονείς μαθητών σχετικά με την «κατάργηση» των ταξί από την μεταφορά των μαθητών στην περιοχή της Αιγιάλειας και της Τριταίας του Νομού Αχαΐας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας απαντά η μείωση των αριθμού των ταξί που εξυπηρετούσαν μαθητές, προέκυψε καθώς βασική προϋπόθεση για να ανατεθεί το μεταφορικό έργο σε αυτοκινητιστές είναι η πλήρωση των θέσεων στα λεωφορεία που έχουν δρομολογηθεί για αυτό το σκοπό.

Στις περιπτώσεις που τα λεωφορεία δεν καλύπτουν τις ανάγκες μεταφοράς των μαθητών, τότε το έργο ανατίθεται και σε ταξί.

Μάλιστα όπως αναφέρεται στο patratora.gr «Δεν είναι δυνατόν μπροστά να πηγαίνει το λεωφορείο σχεδόν άδειο και από πίσω τα ταξί με μαθητές».
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ