2014-09-25 03:37:08
Φωτογραφία για Απεργία ξεκίνησε το νοσηλευτικό προσωπικό στην Πορτογαλία
Προβλήματα παρουσιάστηκαν στη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων στην Πορτογαλία εξαιτίας της διήμερης απεργίας των νοσοκόμων που ξεκίνησε σήμερα, καθώς συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την έλλειψη προσωπικού και για τα παρατεταμένα ωράρια εργασίας.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, σύμφωνα με το συνδικάτο των Πορτογάλων νοσοκόμων (SEP), που κήρυξε την απεργία, «περισσότερο από το 80%» των 39.000 νοσοκόμων στον δημόσιο τομέα πήρε μέρος στην απεργία, εξαιτίας της οποίας αναβλήθηκαν πολλές προγραμματισμένες εγχειρήσεις. Προσωπικό ασφαλείας διασφάλισε τη αντιμετώπιση των εκτάκτων περιστατικών και τη λειτουργία των πτερύγων εντατικής θεραπείας.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, το υπουργείο Υγείας της Πορτογαλίας έχει δεσμευθεί να προσλάβει 1.000 νοσοκόμους πριν το τέλος του έτους και 700 ακόμη το 2015, μια υπόσχεση που κρίθηκε ανεπαρκής από τους απεργούς.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του SEP, 3.500 πορτογάλοι νοσοκόμοι εγκατέλειψαν τη χώρα στη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών, αναζητώντας εργασία κυρίως στη Βρετανία, την Ελβετία και τη Γερμανία.

Εκτός από την παράταση του ωραρίου εργασίας, από τις 35 στις 40 ώρες εβδομαδιαίως, το νοσηλευτικό προσωπικό διαμαρτύρεται και κατά των μισθολογικών μειώσεων που έγιναν στο πλαίσιο της πολιτικής λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνηση της Πορτογαλίας εδώ και χρόνια.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
5309 - Ευλόγησον!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
5309 - Ευλόγησον!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ