2014-09-25 08:08:09
Φωτογραφία για Στον «αέρα» 45 εργαζόμενοι στο δήμο Ηρακλείου!
Έναν ακόμη " πονοκέφαλο" για τη δημοτική αρχή Ηρακλείου, προσθέτει η ακυρωτική απόφαση του... γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γρηγόρη Ροκαδάκη, μετά την υπογραφή της ακύρωσης απόφασης που προέκυψε κατόπιν της πρωτόδικης δικαστικής απόφασης που επέτρεπε σε 45 συμβασιούχους του δήμου να μονιμοποιηθούν εντασσόμενοι στο δημοτικό οργανισμό του δήμου!

Πριν από μήνες οι 45 εργαζόμενοι στους Παιδικούς σταθμούς του δήμου Ηρακλείου, με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου είχαν διεκδικήσει και είχαν πετύχει πρωτοδίκως, απο δικαστήριο της Αθήνας, οι συμβάσεις τους να μετατραπούν σε σχέση αορίστου χρόνου, πετυχαίνοντας μια- προσωρινή όπως αποδείχτηκε- ανακούφιση στο πρόβλημα τους που δεν ήταν άλλη από τον εφιάλτη να βρεθούν, μετά από πολυετή παρουσία χωρίς δουλειά. Ωστόσο η εντολή του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν σαφής: μετατροπή συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, γίνεται δεκτή μόνο μετά από απόφαση δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, προφανώς σε μια προσπάθεια να απομακρυνθούν από τις δουλειές τους και να προστεθούν στη μακρά λίστα της δεξαμενής των απολύσεων, χιλιάδες συμβασιούχοι στους ΟΤΑ! Οι εργαζόμενοι στο δήμο Ηρακλείου επέλεξαν τότε και σε συννενόηση με την απερχόμενη δημοτική αρχή να μην εφεσιβάλουν την απόφαση, αναγκάζοντας κατ΄ουσίαν τον γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης να προχωρήσει στην ακύρωση της.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το cretalive ο κ
. Ροκαδάκης προφανώς εναρμονιζόμενος με την κυβερνητική επιταγή ακύρωσε την απόφαση, αναγκάζοντας δήμο Ηρακλείου και τους 45 υπ΄ατμόν υπαλλήλους να αναδιπλωθούν και και να δουν πως θα αντιδράσουν!

Όπως εξηγεί στο cretalive ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού για τους Παιδικούς Σταθμούς Γιώργος Βουρεξάκης βούληση του δήμου είναι να συμπαρασταθεί στους εργαζόμενους του, πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, από τους πλέον έμπειρους στις κοινωνικές δομές του δήμου αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της υπηρεσίας, καθώς είναι 45 σε σύνολο 200 εργαζομένων και τυχόν απομάκρυνση τους, εξηγεί ο ο κ. Βουρεξάκης θα είναι μεγάλο πλήγμα που θα ναρκοθετήσει τη λειτουργία των παιδικών σταθμών στο Ηράκλειο. Έτσι σε συνεννόηση μαζί τους θα συναποφασιστεί πως θα αντιμετωπίσουν δικαστικά το ζήτημα που προέκυψε!
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ