2014-09-25 08:53:50
Φωτογραφία για Κρητικός βιβλιοπώλης μοίρασε... 3000 σαρδέλες σε πελάτες, γνωστούς και φίλους - Δείτε γιατί [photos]
Στη δίνη μιας κρίσης μπορούμε να δούμε ακόμη πολλά! Και να...γευτούμε λίγότερα... Ή να επιστρέψουμε σε παραδοσιακές αξίες. Όπως της...σαρδέλας, της ρέγγας- της φρίσας όπως τη λένε λαϊκά! Και ο γνωστός Ηρακλειώτης βιβλιοπώλης Μανόλης Κυριάκης- με μεγάλη θητεία στην αριστερά και πάντα παρών στους αγώνες- επέλεξε ένα πρωτότυπο και ουσιαστικό τρόπο να θυμίσει στους συνέλληνες ότι...θέλει δύναμη και θάρρος για να αντιμετωπίσεις την κρίση. Μοίρασε 3000 σαρδέλες σε...κουτάκια, καλοφτιαγμένα με το πιρουνάκι, το παξιμάδι και την...οδοντογλυφίδα! Συσκευασία δώρου!

Κι έξω από το κουτάκι: "ΔΝΤ-Μνημόνια-τρόικα-λιτότητα-ανεργία-φτώχεια-ΕΝΦΙΑλτης- σιγά μην κλάψω σιγά μη φοβηθώ"!

"Το έστειλα σε 3000 φίλους εντός κι εκτός Ελλάδας. Ολοι κατάλαβαν το χιούμορ και το νόημα!" είπε στο CRETALIVE ο Μανόλης Κυριάκης(φωτογραφία) Ο οποίος παράφρασε και το γνωστό σύνθημα με τη δραχμή.

"Εμείς οι μεγαλύτεροι θυμόμαστε το σύνθημα 'αυτή η δραχμή είναι δική σου'. Ε, λοιπόν αυτή η σαρδέλα είναι δική μας'! λέει με χιούμορ.


(θυμίζουμε ότι το σύνθημα με τη δραχμή έπεσε τη δεκαετία του 60. Με τον Ανένδοτο Αγώνα ο «Γέρος της Δημοκρατίας» Γεώργιος Παπανδρέου κερδίζει τις εκλογές αλλά όχι και την αυτοδυναμία εξαιτίας του εκλογικού συστήματος. Με 42,04% λαμβάνει 138 έδρες και η ΕΡΕ με 39,37% έδρες 132.

16 Φεβρουαρίου 1964, ο δεύτερος γύρος. Η Ένωση Κέντρου οδεύει προς τον θρίαμβο. Μόνο με ανέντιμα πολιτικά μέσα μπορεί να ανακοπεί η πορεία. Επιστρατεύονται εργολάβοι, βιομήχανοι και αεριτζήδες που είχαν πλουτίσει στην οκταετία. Και ένα πρωινό εμφανίζονται στην Τράπεζα της Ελλάδος και στους σαράφηδες και αγοράζουν ομαδικά χρυσές λίρες. Τους ακολουθούν και κάποιοι αφελείς πολίτες... Το σκηνικό όμως έχει στηθεί!

Εμφανίζεται ο ως το 1963 υπουργός Συντονισμού Π. Παπαληγούρας και ρίχνει το «σύνθημα»: Αν ο Παπανδρέου ανέλθει στην εξουσία, «θα αναβιώσουν κατοχικά φαινόμενα πληθωρισμού»!

Άψογη η οργάνωση του σχεδίου τρομοκράτησης των πολιτών. Εκατοντάδες χιλιάδες φέιγ βολάν σκορπίζονται σε όλη την Ελλάδα με φωτογραφία της δραχμής και το σύνθημα: Αυτή η δραχμή είναι δική σου- Μην αφήσεις τον Γεώργιο Παπανδρέου να σου την πάρει. Έχει και παραλλαγή- για ποικιλία- το δεύτερο μέρος: Μην αφήσεις τον Παπανδρέου να την τινάξει στον αέρα.)
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ