2014-09-25 10:50:02
Φωτογραφία για Γιατί παραιτήθηκε ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βερολίνο
Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βερολίνο Παναγιώτης Ζωγράφος, λίγες ώρες μετά την... επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη γερμανική καγκελαρία και τη συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ.

Η επιστολή παραίτησης του κ. Ζωγράφου έπεσε σαν βόμβα στο υπουργείο Εξωτερικών.

Οπως λένε διπλωματικές πληροφορίες, ο Παναγιώτης Ζωγράφος στην επιστολή του δεν αναφέρεται στους λόγους που τον οδήγησαν να υποβάλει την παραίτησή του, μόλις δέκα μήνες πριν από τη συνταξιοδότησή του.

Σύμφωνα με κάποιες πηγές, ο κ. Ζωγράφος φέρεται να είναι δυσαρεστημένος επειδή στην πρόσφατη επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο η ελληνική πρεσβεία «παρακάμφθηκε» και οι συνεννοήσεις έγιναν απ' ευθείας από το πρωθυπουργικό γραφείο και τη γερμανική καγκελαρία. Ο πρέσβης Παναγιώτης Ζωγράφος δεν εκλήθη καν να παραστεί στη συνάντηση εργασίας του κ. Σαμαρά με την κυρία Μέρκελ κι αυτός ίσως είναι ένας από τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση.

Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βερολίνο εισηγήθηκε ότι τώρα δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος για την πραγματοποίηση της επίσκεψης του κ. Σαμαρά στη γερμανική πρωτεύουσα.

Επισήμως, το υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει σχολιάσει την παραίτηση του πρέσβη Παναγιώτη Ζωγράφου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ