2014-09-25 18:19:07
Φωτογραφία για Αυτός είναι ο Έλληνας που άφησε το γκαράζ του παππού του...και δείτε που βρέθηκε να δουλεύει!
Η αμερικανική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών APPLE ανακοίνωσε ότι προσέλαβε τον διάσημο σχεδιαστή ρολογιών, Μαρκ Νιούσον.

Ο επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της εταιρείας, Τζόναθαν 'Αιβ, ο οποίος σύμφωνα με όσα μεταδίδει το δίκτυο BBC είναι στενός φίλος του Νιούσον, μιλώντας για την προσθήκη του Νιούσον στο σχεδιαστικό τιμ της Apple, χαρακτήρισε το νέο απόκτημα της εταιρείας «εξαιρετικά ταλαντούχο».  Εκτός από ρολόγια χειρός, ο Νιούσον έχει σχεδιάσει μια ευρεία γκάμα προϊόντων που περιλαμβάνει έπιπλα και ρούχα. Επίσημα, η Apple δεν έχει γνωστοποιήσει σε ποιον τομέα θα αξιοποιηθεί ο νεοπροσληφθείς σχεδιαστής.

Ο Έλληνας της Apple

Ο Μαρκ Νιούσον γεννήθηκε πριν από πενήντα χρόνια στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας ενώ από μικρός έδειξε την έφεση του στο σχέδιο, και τελικά αυτό τον δρόμο ακολούθησε. Σήμερα είναι ένας από τους κορυφαίους άνδρες στον χώρο του βιομηχανικού σχεδίου και συνεργάζεται πάντα με τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου. Ford, Yves San Laurent, G-Star, Maybelline και Nike είναι κάποιοι από τους κολοσσούς που έχουν συνεργαστεί με τον σχεδιαστή.


Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε σημαντικές εκθέσεις μουσείων, συμπεριλαμβανομένου και του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη, το Μουσείο Σχεδίου στο Λονδίνο στο Κέντρο George Pompidou και αλλού. Ο Νιούσον συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τους «100 ανθρώπους με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο» του περιοδικού TIME και έχει λάβει δεκάδες ΒΡΑΒΕΙΑ.

Ο Μαρκ δηλώνει σε κάθε του συνέντευξη πως είναι Έλληνας και θυμάται τις ατελείωτες ώρες που περνούσε στο γκαράζ του Έλληνα παππού του. Εκεί έπαιζε με τα εργαλεία που έβρισκε και άρχισε να κάνει και τα πρώτα του σχέδια. Αμέσως μετά το τέλος των σπουδών του, σχεδίασε την πολυθρόνα Lockheed Lounge Chair. Σημαντική λεπτομέρεια; Η πολυθρόνα κατασκευάστηκε σε μόλις δέκα κομμάτια, μία εκ των οποίων πουλήθηκε έναντι 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων.

Η επιχειρηματική έδρα του ομογενή είναι στο Λονδίνο. Εκεί έκανε κάποια από τα μεγαλύτερα και καλύτερα σχέδια του. Ένα από αυτά είναι και το εσωτερικό των αεροσκαφών Α380 της Qantas. Τα σχέδια του για την πρώτη θέση της αυστραλιανής εταιρίας κέρδισαν το πρώτο ΒΡΑΒΕΙΟ Sytrax World Airline. Στην Μεγάλη Βρετανία τον αποθεώνουν σε κάθε του βήμα και η ίδια η Βασίλισσα Ελισάβετ τον έχει ορίσει ως Βασιλικό Βιομηχανικό Σχεδιαστή. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ