2014-09-26 02:59:05
Φωτογραφία για Με Σύνθημα και Στόχο την Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση κάλεσε σε Συνάντηση τους Δημάρχους ο υποψ. Πρόεδρος ΠΕΔΑ Δ.Στεργίου
Με σύνθημα και στόχο την «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ» στην ΠΕΔΑ για μια Ανεξάρτητη Τοπική Αυτοδιοίκηση με ρόλο συνεργάτη και όχι επαίτη, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Αττικής και Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, προσκάλεσε την ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 το βράδυ τους Δημάρχους Αττικής στο Κολυμβητήριο της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης, για ένα ποτό και αυτοδιοικητική συζήτηση εν όψη των εκλογών στην ΠΕΔΑ.

Στην ομιλία του ο υποψήφιος Πρόεδρος Δημήτρης Στεργίου επεσήμανε:

“…Ο Συνδυασμός μας «ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ» συστάθηκε με στελέχη από εμάς που έχουν ιδρώσει στους καθημερινούς αγώνες για το καλλίτερο αύριο των πόλεών τους. Εδώ έχουν θέση οι άξιοι, οι καθαροί, οι τίμιοι, οι εργατικοί, οι αυτοδιοικητικοί που δεν δέχονται ένα σύστημα να τους εμφανίζει ως το μαύρο πρόβατο της κακοδιαχείρισης, της αδιαφάνειας και της προχειρότητας.


Σήμερα, έχοντας πιάσει το αυτοδιοικητικό μας τέλμα, επιχειρούμε μαζί, ενωμένοι, άλμα προς τα εμπρός, διεκδικώντας ισότιμη συνεργασία με όλους, χωρίς κομματικά καπελώματα, ίντριγκες, διαπλοκές, με στόχο να στηρίξουμε την αυτοτέλειά μας, τον αυτοδιοικητικό θεσμό, την αξιοπρέπειά μας, ηθική και υλική και το κυρίαρχο δικαίωμά μας να σχεδιάζουμε, να οργανώνουμε και να υλοποιούμε τη Στρατηγική για το καλό των πόλεών μας και της Πατρίδας μας, μέσα σ’ένα Κράτος που θα σέβεται την αυτοτέλειά μας…”

Στη δυναμική αυτή συνάντηση πολλών στελεχών και φίλων της μεγάλης αυτοδιοικητικής οικογένειας, παρευρέθησαν Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι των περισσοτέρων Δήμων της Αττικής.

-------------------------------------------------------------------------------------

Αγαπητοί Φίλοι, Εκλεκτοί Αυτοδιοικητικοί Συνάδελφοι,

Γνωρίζοντας από την 20ετή μου πείρα στην Αυτοδιοίκηση τον καθημερινό σας μόχθο για το καλό των πόλεών σας της κοινωνίας και των κατοίκων τους ευρύτερα, αισθάνομαι ιδιαίτερη την τιμή της αποδοχής της πρόσκλησής μου και της παρουσίας σας εδώ σήμερα, που σαν στόχο έχει να στηρίξει τον αυτοδιοικητικό μας αγώνα.

Διαχρονικά, η πλειονότητα των συναδέλφων που εκλέχθηκαν για να μας αντιπροσωπεύσουν στα κεντρικά αυτοδιοικητικά συνδιακλιστικά μας όργανα την ΠΕΔΑ και την ΚΕΔΕ, προωθήθηκαν με κριτήριο την κοματική τους γραμμή και τη δια μέσου αυτής στήριξής τους. Άλλωστε φανερό δείγμα της προσπάθειας των κομμάτων διαχρονικά να μας ελέγξουν, είναι και το υφιστάμενο εκλογικό σύστημα των εκπρποσώπων μας και κυρίως των Προεδρείων στην ΠΕΔΑ και την ΚΕΔΕ όπου γραμμές και συστήματα δεν άφηναν να αναδειχθούν καθαρές αυτοδιοικητικές προσωπικότητες.

Συνάδελφοι, σήμερα έχοντας πιάσει το αυτοδιοικητικό μας τέλμα, επιχειρούμε μαζί, ενωμένοι, άλμα προς τα εμπρός, διεκδικώντας ισότιμη συνεργασία με όλους, χωρίς κομματικά καπελώματα, ίντριγκες, διαπλοκές, με στόχο να στηρίξουμε την αυτοτέλειά μας, τον αυτοδιοικητικό θεσμό, την αξιοπρέπεια των αιρετών, ηθική και υλική και το κυρίαρχο δικαίωμά μας να σχεδιάζουμε, να οργανώνουμε και να υλοποιούμε τη Στρατηγική στις πόλεις μας μέσα σ’ένα κράτος που σέβεται την αυτοτέλειά μας.

Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ:

- Η απόφαση και η εφαρμογή του Καλλικράτη.

- Οι κομματικές σκοπιμότητες και οι προσωπικές στρατηγικές στη θεσμική και χωροταξική σύσταση του Καλλικράτη.

- Το σημερινό Αυτοδιοικητικό τοπίο (Δήμοι δύο λειτουργικών όψεων – Γίγαντας με ξύλινα πόδια).

- Καλλικρατικοί Δήμοι με 3,4,5,6,7,10 πολλές φορές Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, όπου αιρετοί, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Ν.Π.Δ.Δ. και Σχολικών Επιτροπών, τα Δημοτικά Συμβούλια, είναι άμμισθοι Εθελοντές ή ελαστικά αμοιβόμενοι, την ίδια στιγμή που το Κράτος και η λειτουργία του απαιτεί από αυτούς επί ποινή καταδίκης και για την παραμικρή παράλειψη, πλήρη επαγγελματισμό..

- Όπου το Κράτος χωρίς καμιά αντίσταση κόβει και την ελπίδα της χορηγίας – σύνταξης για όλους τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους από αυτή τη θητεία.

3. Αγαπητοί μου, εμείς οι επαγγελματίες πλέον αυτοδιοικητικοί άρχοντες 20ετίας που ζούμε και αγωνιζόμαστε γι’αυτό το θεσμό χωρίς καμία υστερόβουλη ατομική κομματική ή άλλη σκέψη, ξέρουμε καλά ότι σήμερα ο κόμπος έφτασε στο χτένι.: ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ» στην ΠΕΔΑ για:

- Επιστημονικά σφυρηλατημένα ορθολογιστικά οργανογράμματα εξειδικευμένα κατά Δήμο με πίνακες οργάνωσης προσωπικού και υλικού.

- Επαρκή και εξειδικευμένη στελέχωση

- Εξειδικευμένο αυτοδιοικητικό σύστημα ISO όπου η εισήγηση και η απόφαση θα λειτουργούν με θεσμικές διαδικασίες και θα σηματοδοτούν ευθύνες και αρμοδιότητες.

- Με αξιοκρατική αξιολόγηση και εκπαίδευση των εργαζομένων με βάση μελετημένη – μετρήσιμη κατά φάση στοχοποίηση.

- Με επιστημονικά καταμετρημένο και χρηματοδοτημένο ανελαστικό κόστος κατά Δήμο.

- Με οικονομική διαχείριση που θα εγγυάται την καθημερινή και κατά δαπάνη διαφάνεια.

- Με αξιοκρατική κατανομή των ΕυρωπαΪκών Προγραμμάτων όπου η λύση δεν θα δίνεται μέσα από τις διαπροσωπικές σχέσεις και στήριξη τεχνοκρατική των μικρών Δήμων για εξασφάλιση της ομοιομερούς ανάπτυξης της Πατρίδας μας.

- Με υλοποίηση του ανθρωπιστικού και περιβαλλοντικού προγράμματος του Κράτους μέσα από την Αυτοδιοίκηση με ανάπτυξη του Εθελοντισμού – Χορηγίας.

- Με αξιοπρέπεια στις αποδοχές μας (Δήμαρχοι – Αντιδήμαρχοι – Δημοτικά Συμβούλια ποσοστιαία εξομοίωση των μισθών των Δημάρχων με το μισθό του Υπουργού).

- Με χορηγία στους Δημάρχους που υπηρετούν το θεσμό πλέον της 8ετίας.

- Με εκστρατεία κρατική και αυτοδιοικητική για τη διαλογή στην πηγή των οικιακών αποβλήτων την κομποστοποίηση για αύξηση των εσόδων μας.

- Με τελικές αποφάσεις στα Δημοτικά Συμβούλια για τις εγκρίσεις των κεραιών κινητής Τηλεφωνίας.

- Με τελεσίδικες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων για τα πολεοδομικά και δασικά θέματα εντός των ορίων τους.

- Με μηνιαία εκπαίδευση των νεοεκλεγέντων αιρετών το τρίμηνο Ιουνίου – Αυγούστου.

- Με διοίκηση, με διαδικασίες χωρίς τίποτα στην τύχη και πρώτο και ανελαστικό στόχο την ασφάλεια του παιδιού που διαχειριζόμαστε σε όλες τις φάσεις της ζωής του.

- Με ρόλο στην Κοινωνική Αλληλεγγύη των δοκιμαζόμενων οικονομικά ομάδων των Δήμων μας, ρόλο που υλοποιούμε στην ουσία χωρίς καμία οικονομική, στελεχιακή ή άλλη στήριξη από την κεντρική εξουσία.

- Με ένα Κράτος που θα κατανοήσει τελικά και θα υλοποιήσει θεσμικά το ρόλο μιας πραγματικής αυτοδιοίκησης που ως το κοντινότερο προς την κοινωνία επίπεδο εξουσίας θα πρέπει να παίξει σε πλήρη και ισότιμη με αυτό συνεργασία τον ανθρωποκεντρικό και περιβαλλοντικό κυρίως ρόλο του.

- Με αυτοδιοικητικούς άρχοντες που θα πιστεύουν και θα υλοποιούν για τον τόπο και την Πατρίδα τους την αποστολή τους με βάση το τρίπτυχο: «ΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΡΙΩΝ ΔΕΙ ΜΕΜΝΗΣΘΑΙ ΟΤΙ: Ανθρώπων άρχει, Ούκ αεί άρχει και κατά Νόμον άρχει».

- Τέλος απαιτούμε αυτοδιοίκηση με τα συλλογικά όργανα δυναμικά και αγωνιστικά δίπλα σε κάθε άδικα δοκιμαζόμενο, υπηρεσιακά και ατομικά συνάδελφό μας, που να καταδικάζει έμπρακτα θεσμικά τις κακές πρακτικές συναδέλφων, να αναδεικνύει το μόχθο μας, να απαιτεί το σεβασμό στον αγώνα μας από την πολιτεία και τα κόμματα και να προωθεί την αξιπρεπή διαβίωσή μας μετά τη θήτευσή μας στο ιερό λειτούργημά μας.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μπροστά σε αυτή την αυτοδιοικητική κατάσταση όπως φαίνεται να διαορφώνεται σήμερα όπου είμαστε για όλα υπεύθυνοι χωρίς θεσμικά να μπορούμε να δώσουμε λύσεις σε τίποτα, επιβάλλεται:

«Ο συναγερμός των Δυνάμεών μας και ενωμένοι να ανατρέψουμε αγωνιστικά την υφιστάμενη κατάσταση, σε συνεργασία με την κυβέρνηση και τα κόμματα, μακριά από συμφέροντα και διαπλοκή με στόχο την απόδοση στην αυτοδιοίκηση του κυρίαρχου ρόλου που της ανήκει για την Πατρίδα, την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Ο Συνδυασμός μας «ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ» συστάθηκε με στελέχη από εμάς που έχουν ιδρώσει στους καθημερινούς αγώνες για το καλλίτερο αύριο των πόλεών τους.

Εδώ έχουν θέση οι άξιοι, οι καθαροί, οι τίμιοι, οι εργατικοί, οι αυτοδιοικητικοί που δεν δέχονται ένα σύστημα να τους εμφανίζει ως το μαύρο πρόβατο της κακοδιαχείρισης, της αδιαφάνειας και της προχειρότητας.

Ενωμένοι όλοι μαζί και εμείς που καταλάβαμε το νέο πνεύμα νίκης για την ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση και είμαστε εδώ και αυτοί που λείπουν γιατί δεν κατάλαβαν και γιατί έβαλαν το κόμμα πάνω από την Αυτοδιοίκηση, πάμε μπροστά για:

- Την πραγματική Αυτοδιοίκηση.

- Την αξιοπρέπεια των αιρετών υπηρετών της.

- Το καλό των πόλεών μας και της Πατρίδας μας.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ, μια Ανεξάρτητη Τοπική Αυτοδιοίκηση με ρόλο συνεργάτη και όχι επαίτη.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,

Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης

Δήμαρχος Πεντέλης
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ανεξάρτητο κράτος Αττικής
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ανεξάρτητο κράτος Αττικής
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ