2014-09-26 08:31:20
Φωτογραφία για Ελαχιστοποιούνται τα κενά σε δημοτικά και νηπιαγωγεία της Ηλείας
Σε καλό δρόμο για την κάλυψη των κενών σε δημοτικά και νηπιαγωγεία της Ηλείας, βρίσκεται πλέον η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, μετά τις τελευταίες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και με δεδομένο ότι έπονται κι άλλες εντός της εβδομάδας, που θα λύσουν ολοκληρωτικά το πρόβλημα.

Όπως επισήμανε την Τρίτη η Δ/ντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Ζωή Βουρλούμη, τα κενά τουλάχιστον σε ότι αφορά τους δασκάλους, ελαχιστοποιούνται και σχεδόν εξαλείφονται εντελώς. Όλα τα δημοτικά σχολεία – με εξαίρεση ορισμένα ολοήμερα- λειτουργούν κανονικά, δεν υπάρχει τμήμα και τάξη χωρίς δάσκαλο και εκκρεμούν ακόμα ορισμένες ειδικότητες για Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) ενώ παραμένουν ελλείψεις μικρού αριθμού νηπιαγωγών. Το ΠΥΣΠΕ τελειώνει σήμερα με τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών δασκάλων και νηπιαγωγών και τις τοποθετήσεις βελτίωσης με αποσπάσεις και όπως συμπληρώνει η κ. Βουρλούμη η εικόνα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι πλέον ικανοποιητική.


Τα κενά σε δασκάλους υπολογίζονται πλέον περίπου στα 15 και η πρόσληψη κι άλλων αναπληρωτών θεωρείται αναγκαία για να μην καλύπτονται τα κενά με υπερωρίες από τους υπάρχοντες εκπαιδευτικούς. « Έχουμε καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουν να λειτουργήσουν με αυτούς τους ρυθμούς τα σχολεία από τις πρώτες μέρες έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και θεωρώ ότι με τις επόμενες προσλήψεις αναπληρωτών θα καλυφθούμε πλήρως» κατέληξε η κ. Βουρλούμη.

Παραμένουν περίπου 50 κενά σε γυμνάσια και Λύκεια

Αντιθέτως στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σε γυμνάσια και λύκεια της Ηλείας, η κατάσταση είναι πιο δύσκολη, αφού το Υπουργείο στις προσλήψεις αναπληρωτών που ανακοίνωσε, έδωσε στο νομό ελάχιστες θέσεις και επομένως παραμένουν τουλάχιστον 50 κενά. Οι ελλείψεις εστιάζονται κυρίως σε μαθηματικούς, φυσικούς, φιλολόγους και οικονομολόγους σε περιφερειακά αλλά και πολυθέσια σχολεία. Την Παρασκευή το πρωί αναμένεται να συνεδριάσει το ΠΥΣΔΕ για να προχωρήσει σε εκτίμηση της κατάστασης και για να στείλει πλήρη λίστα με τα κενά στο Υπουργείο, για να μπορέσει ο νομός σε επόμενες προσλήψεις αναπληρωτών να έχει μεγαλύτερη κάλυψη. Η κατάσταση βεβαίως δεν θεωρείται τραγική, ωστόσο τουλάχιστον στα κύρια μαθήματα –αρκετά εξ αυτών είναι και τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα στα οποία όμως το ΠΥΣΔΕ έχει δώσει μεγαλύτερο βάρος για να περιορίσει τις ελλείψεις καλύπτοντας τις ανάγκες- θα πρέπει άμεσα να υπάρξει υποστήριξη από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Έχει ωστόσο γίνει μια προσπάθεια ισοκατανομής του διαθέσιμου εκπαιδευτικού προσωπικού από το ΠΥΣΔΕ, έτσι ώστε τα υπάρχοντα κενά να μην δημιουργούν τεράστια προβλήματα στο εκπαιδευτικό έργο.

Πηγή: εφημερίδα Πρωινή
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σαν σήμερα, 26 Σεπτεμβρίου
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σαν σήμερα, 26 Σεπτεμβρίου
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ