2014-09-26 13:21:06
Φωτογραφία για Πυρ και μανία με Λιατσή η κοινωνία της Αμαλιάδας!
Ανάστατη είναι από χθες το πρωί η κοινωνία της Αμαλιάδας, από τις δηλώσεις του δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή ότι τα σκουπίδια του δήμου θα εναποθέτονται στην περιοχή της Αγίας Ξένης. Το μήνυμα: «να ξέρουν ότι θα πάμε στην Αγία Ξένη, δεν μπλοφάρω», έχει πυροδοτήσει το κλίμα στην Αμαλιάδα, με την τοπική κοινωνία να διαμηνύει ότι δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο, τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο για την οριστική λύση διαχείρισης των απορριμμάτων. Μάλιστα, το θέμα αυτό θέτει απόψε (8 μ.μ.) εκτάκτως προς συζήτηση στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος χθες, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για να τοποθετηθεί ως προς τις δηλώσεις Λιατσή, δεν θέλησε να το πράξει, λέγοντας ότι το θέμα θα συζητηθεί στο Συμβούλιο.

Από νωρίς χθες το πρωί το μοναδικό θέμα συζήτησης στην Αμαλιάδα ήταν η απόφαση και η τοποθέτηση του δημάρχου Πύργου, αλλά και το ύφος, που όπως έλεγαν χαρακτηριστικά στην αγορά απλοί πολίτες, θυμίζει παλιές εποχές διχόνοιας των δύο πόλεων Αμαλιάδας και Πύργου
. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι η πλειοψηφία των πολιτών ανέφερε χαρακτηριστικά ότι κάτι τέτοιο είχε επιχειρηθεί και σε προηγούμενες θητείες του κ.Λιατσή, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί ο δήμαρχος Πύργου να «πυροδοτεί» το κλίμα και να βάζει σε αντιπαλότητες τις δύο πόλεις.

Δεν ήταν λίγοι, πάντως, αυτοί, που κατηγορούσαν την προηγούμενη Δημοτική Αρχή Ήλιδας ότι κακώς ανέλαβε την υλοποίηση του εργοστασίου επεξεργασίας στερεών αποβλήτων στην Τριανταφυλλιά για τη διαχείριση των σκουπιδιών όλου του νομού, με δεδομένο ότι η Αμαλιάδα και ο δήμος Ήλιδας γενικότερα θα αποτελέσουν μια σύγχρονη χωματερή του νομού.

«Δεν θα φάμε και τα σκουπίδια τους…»

Αυτό, τόνιζαν, όχι μόνο δεν αναγνωρίζεται από τον δήμο Πύργου, αλλά αντίθετα με προκλητικό τρόπο αποφασίζουν με «το έτσι θέλω» να φέρουν τα σκουπίδια στην συγκεκριμένη περιοχή, χωρίς να αναλογίζονται ποιες θα είναι οι συνέπειες για την δημόσια υγεία στην πόλη της Αμαλιάδας, αλλά και για την πορεία του έργου του εργοστασίου και του ΧΥΤΥ.

Εξέφραζαν δε, την απορία γιατί να φέρουν τα σκουπίδια δίπλα στην Αμαλιάδα, τη στιγμή που διαθέτουν χιλιάδες στρέμματα στα όρια τους, όπως για παράδειγμα στην περιοχή της Αγουλινίτσας.

Τα «πυρά» των πολιτών του δήμου Ήλιδας συγκέντρωσε ο κ. Λιατσής, ωστόσο οι πολίτες εξαπέλυσαν «δριμύ κατηγορώ» και εναντίον του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργου Γεωργιόπουλου, τον οποίο χαρακτήριζαν «Πόντιο Πιλάτο», λέγοντας ότι εξυπηρέτησε τεχνηέντως τα συμφέροντα του δήμου Πύργου.

Πάντως, η αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, αφού αποτελεί την πρώτη τακτική συνεδρίαση της νέας σύνθεσης και σύμφωνα με πληροφορίες και με βάση το κλίμα που έχει διαμορφωθεί, αναμένεται «βροντερή» απάντηση, τόσο στον κ. Λιατσή, όσο και στον κ. Γεωργιόπουλο για τη στάση που κράτησε στη συνάντησή του με τον δήμαρχο Πύργου. Αναμένεται δε, να παραστούν αρχές και εκπρόσωποι φορέων.

Πηγή: εφημερίδα Πρωινή
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ