2014-09-26 17:33:05
Φωτογραφία για Μέτρο εξόντωσης των ξενοδοχοϋπαλλήλων ή ελαχιστοποίηση της ανεργίας;
Στη Βουλή ζητούν λύση για το πρόβλημα της ελαχιστοποίησης του επιδόματος ανεργίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων, ο... Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, μαζί με την Μαρία Αγγέλου A΄ Πολιτευτή Δωδεκανήσου, μέλος του Εθνικού Συμβούλιου και της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κινήματος.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Στο κόκκινο για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους της χώρας έχει φτάσει η κατάσταση με τα μέτρα της συγκυβέρνησης, η οποία με ένα μακιαβελικό σύστημα εξοντώνει μία προς μία της κοινωνικές τάξεις και δομές της χώρας. Οι συνέπειες τραγικές. Ανέχεια γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους και καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων. Ποιοι ωφελούνται τελικά πέρα από τους εργοδότες;»

Για το θέμα, ο Τέρενς Κουίκ, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, για λογαριασμό της Μαρίας Αγγέλου, η οποία έχει ως εξής:

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

ΘΕΜΑ:«ΜΕΤΡΟ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΄Η ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ;»

κ. κ. Υπουργοί

Η κατάσταση σε πολλούς κλάδους έχει φτάσει στο κόκκινο αλλά για τους χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλους της χώρας η κατάσταση πραγματικά έχει ξεπεράσει ακόμα και τα όρια της απελπισίας μια και η επιβίωση αυτών και των οικογενειών τους καθίσταται πια από άθλος έως και αδύνατη.

Μετά λοιπόν από εισηγήσεις του σωματείου των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου στην πολιτευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρία Αγγέλου έχω να σας καταθέσω τα εξής:

Η μέχρι πρόσφατα κατάσταση προέβλεπε όσοι από τους ξενοδοχοϋπαλλήλους είχαν από 101-151 ένσημα να λαμβάνουν 5μηνο επίδομα ανεργίας. Όσοι είχαν από 151 – 180 ένσημα 6μηνο επίδομα και οι έχοντες από 180 και πλέον 8μηνο.

Με τα νέα μέτρα κ. κ. Υπουργοί, οι εποχιακοί, σας θυμίζω, αυτοί υπάλληλοι από 151 -200 ένσημα θα λαμβάνουν 3μηνο επίδομα ανεργίας και από 200 ένσημα και πανω μηδενικό!

Αυτό κ. κ. Υπουργοί δεν μπορεί να θεωρείται νόμος ενός ευνομούμενου κράτους με προνοιακή πολιτική, αλλά ένας νόμος έκτρωμα. Ένας νόμος που δεν σέβεται την εποχιακότητα της εργασίας αυτών των ανθρώπων, για την οποία άλλωστε δεν είναι υπεύθυνοι. Τις ευθύνες ας τις αναζητήσουμε στην πολιτική του Υπουργείου Τουρισμού και των ξενοδόχων. Είναι ένας νόμος που οδηγεί στην μερικώς ανασφάλιστη εργασία! Ποιός από αυτούς τους ανθρώπους θα θελήσει να πάρει πάνω από 199 ένσημα!!! Για εξίμιση μήνες δουλειάς θα καταδικαστούν στην απόλυτη ανέχεια τους υπόλοιπους πεντέμιση; Αν μη τι άλλο οδηγούμαστε και στην καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων. Δεν βλέπετε την αποτυχία του μέτρου αυτού. Ποιοι ωφελούνται τελικά πέρα από τους εργοδότες;

Φυσικά το ποσό που λαμβάνουν ως επίδομα έχει περικοπεί περί τα 108 ευρώ, από 468 σε 360 ευρώ, ποσό ούτως ή άλλως αστείο για τη συντήρηση μιας οικογένειας. Επιπλέον καλούνται να πληρώσουν φόρο μισθωτής υπηρεσίας για 14 μήνες ενώ οι περισσότεροι εργάζονται 5 μήνες.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε:

1. Θα καταργήσετε ΑΜΕΣΑ το όριο των 200 ενσήμων;

2. Θα επαναφέρετε το προηγούμενο καθεστώς επιδότησης;

3. Θα εξορθολογήσετε τον φόρο μισθωτής υπηρεσίας;

Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ