2014-09-26 19:58:48
Φωτογραφία για ΑΓΝΩΡΙΣΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ... ΚΑΛΥΤΕΡΟ! ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 60-69!
Θετικά ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο "Gloria Cup" της Πόλης ο Ολυμπιακός κατακτώντας την 3η θέση, αφού επικράτησε άνετα της Φενέρ των... αστεριών του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με 60-69.

"Mουδιασμένα" ξεκίνησε ο Ολυμπιακός το τελευταίο του παιχνίδι στο "Gloria Cup" για τον μικρό τελικό και τις θέσεις 3-4 απέναντι στην Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ζέλικο Ομπράντοβις.

Στα πρώτα 5 λεπτά της αναμέτρησης είχε πετύχει ένα καλάθι δύο πόντων με τον Πρίντεζη και άλλο ένα με τον Ντάντστον. Την ίδια στιγμή όμως έπαιζε σαφώς καλύτερη άμυνα στην περιφέρεια σε σχέση με όσα είδαμε χθες στον αγώνα με τη Μάλαγα και υποχρέωσε τους Τούρκους σε αρκετά άστοχα τρίποντα. Όσους πόντους δέχτηκε μέχρι εκείνη τη στιγμή τους δέχτηκε είτε από "drive", είτε από χαμένα ριμπάουντ και δεύτερες επιθέσεις της Φενέρ με το "ζωγραφιστό" να μοιάζει αφύλακτη διάβαση.

Η πρώτη περίοδος έκλεισε με την Φενέρ μπροστά στο σκορ 15-12, με τον Ολυμπιακό ν'αδυνατεί να βρει σκορ.


Η δεύτερη περίοδος ήταν... διαφορετική, όπως διαφορετικός ήταν και ο Ολυμπιακός. Νόμιζες ότι βλέπεις πραγματικά άλλη ομάδα στο παρκέ, και αυτό έχει να κάνει με την περίοδο προετοιμασίας της ομάδας. Σίγουρα πάντως ήταν η καλύτερη περίοδος που έχουμε δει στον φετινό Ολυμπιακό.

Με ένα επιθετικό κρεσέντο του Πέτγουεϊ (2 τρίποντα και ένα εντυπωσιακό alley oop κάρφωμα και ακόμα ένα δίποντο) και συνολικά 10 πόντους στην 2η περίοδο καθώς και τα τρίποντα Λοτζέσκι, Σπανούλη και Σλούκα (από ένα) ο Ολυμπιακός έκλεισε την περίοδο μπροστά στο σκορ (29-38), αφού την ίδια ώρα η καλή περιφερειακή άμυνα συνεχιζόταν, ενώ έκλεισαν και οι χώροι στη ρακέτα, με τον Καββαδά και τον Ντάνστον να... βουτάνε για κάθε μπάλα. Αποτέλεσμα της καλής περιφερειακής άμυνας ήταν το... 1/9 τρίποντα για τη Φενέρ (ποσοστό 11%) με παίκτες όπως ο Πρέλζιτς, ο Χίκμαν  ο Γκούντελοκ και ο Μπιέλιτσα στη σύνθεσή της. Η Φενέρ στη δεύτερη περίοδο έβαλε συνολικά 14 πόντους (στην πρώτη έβαλε 15) και η διαφορά με το... 2 Χ 22 = 44 του χθεσινού αγώνα με τη Μάλαγα ήταν εμφανής, όσο εμφανής ήταν και η διάθεση των παικτών του Ολυμπιακού να κυνηγήσουν κάθε μπάλα.

H τρίτη περίοδος άρχισε... ακόμα καλύτερα για τον Ολυμπιακό που με 2 τρίποντα (Πέτγουεϊ και Μάντζαρης) και 4 πόντους του Χάντερ η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +15 (31-48) στο 23' της αναμέτρησης και... όλο να μεγαλώνει 33-52  στο 25'. Η καλή άμυνα συνεχίστηκε, επιθετικές λύσεις είχε ο Ολυμπιακός παρόλο που ο Σπανούλης πέρασε στον πάγκο και ο Ολυμπιακός έπαιζε στην περιφέρεια με Σλούκα, Κατσίβελη και Λαφαγιέτ με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει στο... μέγιστο 39-55 στο 29'. Η τρίτη περίοδος έκλεισε με το σκορ στο 42-59 (+17) με 2 βολές του Μπιέλιτσα, μία του Χίκμαν ,ένα καλάθι του Πρίντεζη και δύο βολές του Σλούκα. Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός δέχτηκε συνολικά... 13 πόντους, με την επιβεβαίωση της καλής άμυνας να συνεχίζεται Στην αρχή της τέταρτης περιόδου ο Ολυμπιακός έμεινε άποντος στο πρώτο δίλεπτο και το... "ρόδι" έσπασε ο Σλούκας με ένα δίποντο, τη στιγμή που οι Τούρκοι κατάφεραν να κλείσουν την... "ψαλίδα" μόνο κατά 2 πόντους (46-61) στο 33' της αναμέτρησης. Η άμυνα συνέχιζε να κάνει εξαιρετική δουλειά, τόσο κοντά όσο και μακριά από το καλάθι, παρόλ'αυτά όμως η επιθετική δυστοκία του Ολυμπιακού στο τελευταίο δεκάλεπτο είχε και συνέχεια, αφού η παραγωγικότητα σε αυτή την περίοδο είχε μείνει στους 2 πόντους στα πρώτα της 5 λεπτά, μέχρι που ο Σπανούλης επέστρεψε στο παρκέ και με τρίποντο έκανε το 49-64 στο 35' της αναμέτρησης. Η άμυνα του Ολυμπιακού χαλάρωσε κάπως στο τελευταίο 5λεπτο της αναμέτρησης με τον νικητή να έχει κριθεί, με αποτέλεσμα να δώσει την ευκαιρία στη Φενέρ να κάνει ρεκόρ... παραγωγικότητας στη συγκεκριμένη περίοδο με 18   συνολικά πόντους.

Την ίδια στιγμή κάποια τρίποντα  (ένα του Πέτγουεϊ και δύο του Μάντζαρη) δεν βρήκαν στόχο και κάποια λάθη στην κυκλοφορία και το κατέβασμα της μπάλας έκαναν την εμφάνισή τους με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να μειώσουν σε 57-67 δύο λεπτά πριν το τέλος. To τελικό αποτέλεσμα του αγώνα ήταν 60-69 με τον Καββαδά να πετυχαίνει τους δύο τελευταίους πόντους του Ολυμπιακού, με την ομάδα να μην κάνει επίθεση στα τελευταία 20" τηρώντας το fair play.

Τα δεκάλεπτα : 15-12, 29-38, 42-59, 60-69.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας) : Mάντζαρης 3(1), Σλούκας 7(1), Κατσίβελης, Λαφαγιέτ 2, Σπανούλης 13(2), Λοτζέσκι 8(2), Πέτγουεϊ 16(4), Πρίντεζης 6, Χάντερ 6, Ντάνστον 6, Καββαδάς 2. 
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ