2014-09-27 09:52:05
Φωτογραφία για Πυρά Άντρου σε Κυβέρνηση: Έχουμε πικρές εμπειρίες από ΗΠΑ
Κάθε άλλο παρά προς την ορθή κατεύθυνση οδηγούν οι χειρισμοί της Κυβέρνησης στο κυπριακό δήλωσε στις Τομές στα Γεγονότα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, εξαπολύοντας πυρά προς τον Πρόεδρο, ότι εναποθέτει όλες τις ελπίδες του στις ΗΠΑ από τις οποίες έχουμε πικρές εμπειρίες.

Ο Άντρος Κυπριανού, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των επαφών του Προέδρου κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, αμφισβήτησε ότι το πραγματικό ενδιαφέρον των Αμερικανών πηγάζει από την πολιτική του Προέδρου Αναστασιάδη, λέγοντας ότι αυτό που μαγνητίζει τις ΗΠΑ είναι η ύπαρξη φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και γενικότερα στην περιοχή μας. Η αντιπαράθεση με τη Ρωσία είπε, περιορίζει την πρόσβαση της ΕΕ σε ΦΑ, με αποτέλεσμα οι ΗΠΑ να ψάχνουν εναλλακτικές λύσεις.

Υποστήριξε δε ότι αν ο Πρόεδρος όντως αξιοποιούσε αυτό το ενδιαφέρον, θα είχαμε καλύτερο κοινό ανακοινωθέν από το προηγούμενο και δεν θα αυξανόταν το χάσμα στις θέσεις των δύο πλευρών. Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ πρωταγωνίστησαν στα προ 1974 γεγονότα και συνέβαλαν στο να υπάρχει το πρόβλημα του κυπριακού, εκφράζοντας την άποψη ότι τα συμφέροντα τους δεν έχουν διαφοροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό. Τους ενδιαφέρει είπε η Τουρκία να παραμείνει σημαντικός παίχτης στην περιοχή.

Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, οι οποίες ήθελαν να μας τιμωρήσουν μετά το δημοψήφισμα για το σχέδιο ΑΝΑΝ, η Ρωσία η Γαλλία και η Κίνα, είπε, μας προστάτεψαν.

Τέλος τόνισε ότι σίγουρα δεν είναι η στιγμή του πάρε δώσε.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Οι αθλητικές εφημερίδες
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Οι αθλητικές εφημερίδες
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ