2014-09-27 22:02:10
Φωτογραφία για Ξενοδόχοι: Κλείνει ο κύκλος ύφεσης, κίνδυνος όμως ο αφελληνισμός των ελληνικών ξενοδοχείων
Η εφετινή περίοδος δείχνει ότι κλείνει ένας κύκλος ύφεσης, κρίσης και μεγάλων απωλειών, χωρίς, όμως, ταυτόχρονα να διασφαλίζεται η αποτελεσματική αντιμετώπιση των δυσκολιών και των προβλημάτων που απασχολούν τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, ούτε η αποτροπή νέων κινδύνων, όπως ο αφελληνισμός της ξενοδοχειακής επιχειρηματικότητας.

Αυτό αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού στις 27 Σεπτεμβρίου 2014, ενώ από την πλευρά της, η υπουργός Τουρισμού δήλωσε ότι η άνοδος του 2013 σε αφίξεις και έσοδα συνεχίζεται το 2014 και “δουλεύουμε για την περαιτέρω ανάπτυξη του 2015. Η Αθήνα, πρωταγωνιστεί και πάλι στις τουριστικές πρωτεύουσες. Θέλουμε η ερχόμενη χρονιά να είναι ακόμα καλύτερη, δεδομένου ότι η αύξηση των επισκεπτών μας τιμά, ταυτόχρονα όμως, αυξάνει τις ευθύνες μας και δημιουργεί διαρκώς νέες απαιτήσεις”.

Με αφορμή επίσης την παγκόσμια ημέρα του Τουρισμού, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ
. Α. Ανδρεάδης εκτίμησε ότι η συνολική συμμετοχή του ελληνικού τουρισμού στο ΑΕΠ της χώρας θα ανέβει σημαντικά και θα κυμανθεί, για το 2014, κοντά στο 20%, δεδομένου ότι ο ελληνικός τουρισμός, έχει υπεραποδώσει στόχων και προσδοκιών σημειώνοντας αύξηση πάνω από 15% στις αφίξεις, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και έχει κερδίσει σημαντικό μερίδιο αγοράς έναντι των βασικών μας ανταγωνιστών. Παράλληλα,σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, φαίνεται πως και η μέση κατά κεφαλή δαπάνη ανά διανυκτέρευση θα κινηθεί και φέτος σε αυξητικά επίπεδα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ