2014-09-28 12:21:06
Φωτογραφία για Συνάντηση για την Ακαδημία Στρατιωτικών
Την Τετάρτη, 24 Σεπ.2014, στη Λέσχη Αποστράτων Αξκών Παπάγου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των παρακάτω τριάκοντα πέντε (35) Αποστράτων Αξκών Στρατού Ξηράς, Πολεμικού Ναυτικού, Πολεμικής Αεροπορίας και ΕΛΑΣ, μεταξύ των οποίων, όπως... καταφαίνεται, παρίσταντο οι Πρόεδροι ή εκπρόσωποι των τριών (3) επισήμων Ενώσεων Αποστράτων Αξκών ΕΔ (ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ), που είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, πρώην Α/ΓΕΣ, ΓΕΠΣ, Δκτές Ι Στρατιάς, ΣΣ και ΣΔΑ, νυν και πρώην Πρόεδροι ή Αντιπρόεδροι ή Μέλη Ομοσπονδιών- Ενώσεων και Συνδέσμων Αποστράτων Αξκών.

Σε αυτή την «έκτακτη» και μη χρονικά προγραμματισμένη από καιρό συγκέντρωση δεν μπόρεσαν, να παραβρεθούν αρκετοί Συνάδελφοι (Επίτιμοι Α/ΓΕΕΘΑ ,Α/ΓΕΣ ,οι Πρόεδροι Συνδέσμων Αποστράτων Αξκών Αποφοίτων ΣΣΕ, Αξκών-Υπαξκών Στρατού (ΣΑΑΥΣ), Αποστράτων Αξκών Πυροβολικού, Τεθ/νων κλπ, λόγω μη εγκαίρου προσωπικής ειδοποιήσεως (..η πρόσκληση απευθύνθηκε –«την τελευταία ώρα» που λένε- μέσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ προς όλους τους στρατιωτικούς ΕΔ ) ή λόγω απουσίας από την Αθήνα ή συμμετοχής εις άλλες εκδηλώσεις ή άλλων υποχρεώσεων, αλλά είναι ευχάριστο ,ότι οι περισσότεροι δήλωσαν την ενεργή μελλοντική συμμετοχή τους στο Σωματείο είτε σαν Ιδρυτικά Μέλη είτε σαν Μέλη στις τρείς βασικές κατηγορίες Μελών του (Τακτικά ,Μη Τακτικά και Επίκουρα Μέλη). 

Σκοπός της συγκεντρώσεως ήταν η συζήτηση για την δημιουργία του νέου Σωματείου - κατά τον Αστικό Κώδικα- πολιτιστικού και επιστημονικού περιεχομένου ,που εδώ και καιρό αυτή την πρωτοβουλία δημοσιεύουμε στην εφημερίδα «ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», την οποία επιμελούμαι και βέβαια σαν τρία πρώτα Μέλη της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής ορίσθηκαν οι Αντγοι Μπάκας Δ, Μαυροδόπουλος Π
. και Ταξχος Νικολόπουλος Β. και η ΠΔΕ θα συμπληρωθεί με στρατιωτικούς του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και με Μέλος της Οικογενείας στρατιωτικών ΕΔ. Η ανάγκη συγκροτήσεως ενός τέτοιου νέου Σωματείου ξεκίνησε από το γεγονός ότι δεν υπάρχει άλλο ομοειδές Σωματείο στρατιωτικών , που να καλύπτει –εν συνόλω βέβαια-ένα από τους κύριους σκοπούς του ,δηλαδή την καταγραφή, παρουσίαση ,προβολή και προώθηση του πολιτισμικού και επιστημονικού έργου των στρατιωτικών Ενόπλων Δυνάμεων και των Μελών των Οικογενειών τους α’ βαθμού συγγενείας. 

Στους παραβρεθέντες δόθηκε ένα Προσχέδιο Καταστατικού με τα σημαντικότερα άρθρα για μελέτη και υποβολή σχετικών προτάσεων, για την σύνταξη –το δυνατόν γρηγορότερο- του τελικού κειμένου του Καταστατικού, δεδομένου ότι τα πάντα αυτή την στιγμή είναι υπό «αίρεση», όπως και ο προσωρινός τίτλος του Σωματείου , «Ακαδημία Πολιτισμού και Επιστημών Στρατιωτικών». Υπόψη ότι προς συζήτηση είναι, στην Ακαδημία Στρατιωτικών να δύνανται, να εγγραφούν -σε κάποια κατηγορία και υπό κάποιες προυποθέσεις- όλοι οι έλληνες και έλληνες κύπριοι πολίτες, στρατιωτικοί και ιδιώτες, είτε έχουν κάποιες πολιτισμικές και επιστημονικές δραστηριότητες είτε δεν έχουν τέτοιες δραστηριότητες ,αλλά σαν Επίκουρα Μέλη επιθυμούν, να συμμετέχουν και να παρακολουθούν τις δραστηριότητες του Σωματείου. 

Ολα τα παραπάνω και αρκετά άλλα θέματα (Δομή Ακαδημίας Στρατιωτικών, Αρχαιρεσίες, Υποχρεώσεις Μελών κλπ) έχουν συμπεριληφθεί στο Προσχέδιο του Καταστατικού και μετά από μία πρόχειρη επεξεργασία θα κυκλοφορήσει ευρέως ,για μία «δημόσια διαβούλευση». Οι παραβρεθέντες στη συγκέντρωση ήταν οι παρακάτω και ζητούμε επιείκεια για τυχόν λάθη ή παραλείψεις στα στοιχεία τους ή στις ιδιαίτερες ιδιότητές τους, εκ των οποίων αρκετοί έχουν πολιτισμικές και επιστημονικές δραστηριότητες: Αντνρχος Περβαινάς Σ. (Πρόεδρος ΕΑΑΝ). Αντπτχος Ιατρίδης Κ.(Πρόεδρος ΕΑΑΑ) .Υπτγος Ροζής Β. (Αντιπρόεδρος ΕΑΑΣ ) με τα Μέλη του ΔΣ της ΕΑΑΣ Αντγο ΕΛΑΣ Παρασκευόπουλο Η. και Ανχη Κράγκαρη ,ενώ ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ Υπτγος Δανιάς Ε. δεν παραβρέθηκε ,διότι ήταν σε προγραμματισμένη επίσκεψη στα Παραρτήματα Αρτας ,Πρεβέζης και Αγρινίου . Στγος-Επίτιμος Α/ΓΕΣ Φράγκος Φραγκούλης. Αντγος –Επίτιμος ΓΕΠΣ Φωτόπουλος Χ. Αντγος–Επίτιμος Δκτής Στρατιάς Σπυρίδων Δ.,Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αξκών Ιππικού-Τεθνων . Αντγος –Επίτιμος Δκτής Β΄ΣΣ Ρουσάκης Θ.Αντγος-Επίτιμος Δκτής ΣΔΑ Μπάκας Δ. Αντνρχος Μαρτζούκος Β.,Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ) .Αντπτχος Ναούμ Η.(Αντιπρόεδρος Αεροπορικής Ακαδημίας). Οι Αντγοι Καρακώστας Α. (πρώην Αντιπροεδρος ΕΑΑΣ) ,Καστραντάς Σ., Μανίας Γ.,Μαυροδόπουλος Π. (πρώην Πρόεδρος ΕΑΑΣ) ,Μπαλτζώης Ι. και ο υποφαινόμενος Ναούμ Ν.Οι Υπτγοι Αργυρόπουλος Κ., Μπολώσης Χ. και Μπιλάλης.Υπνρχος Σιδέρης Γ.Οι Ταξχοι Νικολόπουλος Β.(Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΣ),Νίκος Νικόλαος ,Τσακίρης Γ., Νοταρίδης X.,Τριανταφύλλου Γ.και Μάρκος Γρηγόριος.Οι Σχες Σινατσάκης A ,Βίλλιος-Μουτούσης K. και Βασιλτζίκης Β.Αντισμχος Ρώτας ,Μέλος του ΔΣ της ΕΑΑΑ και Ανχης Χρηστίδης Χ.(πρώην Πρόεδρος της ΑΚιΣ).Λγος Μόσχου Β.και Εφ.Λγος Ζακοντίνος.

Τελειώνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την παρουσία όλους τους παραβρεθέντες αγαπητούς Συναδέλφους και Φίλους, οι οποίοι έδειξαν ενδιαφέρον, αλλά και ανοχή στις «έντονες» παρεμβάσεις μου με την σιωπηλή και εξαιρετικά ευγενική συμπεριφορά τους και πιστεύουμε, ότι αντιλαμβανόμενοι την σκοπιμότητα της δημιουργίας της «Ακαδημίας Στρατιωτικών» θα αποφασίσουν για την συμμετοχή τους, καθόσον η συμπαράστασή τους είναι απολύτως αναγκαία, διότι χωρίς αυτήν ουδέν είναι δυνατόν να επιτευχθεί.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ