2014-09-29 08:44:28
Φωτογραφία για ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΣΥΣΚΕΨΕΩΝ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΡΟΪΚΑΣ
Μαραθώνιο συσκέψεων θα έχει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης με υπουργούς οι οποίοι χειρίζονται μνημονιακά θέματα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της κυβέρνησης για την 5η αξιολόγηση της οικονομίας. Δεδομένης της προσήλωσης της τρόικας στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων του μνημονίου και ενώ η πλευρά των δανειστών μέτρησε την περασμένη εβδομάδα 1.000 προαπαιτούμενες δράσεις προς υλοποίηση, η κυβέρνηση επιδιώκει το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων το συντομότερο δυνατό.

Ο υπουργός Οικονομικών θα έχει από τις 11:00 διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια, τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη και τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη.

Ο κ. Χαρδούβελης άνοιξε χθες τον κύκλο επαφών του, με συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, καθώς η τρόικα αναμένεται να ασκήσει έντονες πιέσεις για αλλαγές στα εργασιακά, αλλά και για άνοιγμα του ασφαλιστικού. Στο πακέτο των εργασιακών περιλαμβάνονται η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, που ισχύει από το 1982, κυρίως σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνεται η απόφαση για την κήρυξη απεργίας και ο τρόπος της χρηματοδότησης των συνδικάτων.


Κατά την επίσκεψή τους στο Γενικό Λογιστήριο, την προηγούμενη εβδομάδα, τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας ζήτησαν να ενημερωθούν για την πορεία των εσόδων των Ασφαλιστικών ταμείων, ενώ στις συναντήσεις της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να τεθεί το θέμα των ρυθμίσεων για την αποπληρωμή των χρεών προς αυτά.

Πάντως κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Εργασίας είπε χθες, μετά τη συνάντηση, σχετικά με το ενδεχόμενο να κατατεθεί σύντομα διάταξη για ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών με αυξημένες δόσεις, ότι «δεν υπάρχει κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή». «Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν ο Πρωθυπουργός με βάση αυτά που είπε στη Θεσσαλονίκη, προχωρήσει σε μια τέτοια παρέμβαση», πρόσθεσε.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail''
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ