2014-09-29 08:58:34
Φωτογραφία για Προσπάθεια συσπείρωσης και διαπραγμάτευση για φοροελαφρύνσεις
Μετά το πρώτο βήμα στην επιχείρηση συσπείρωσης της γαλάζιας βάσης, με την πρώτη από τις δύο εκδηλώσεις για τα... 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας στη Χαλκιδική, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζει την ομιλία του στην ανοιχτή συγκέντρωση της Αθήνας ανήμερα των γαλάζιων γενεθλίων το επόμενο Σάββατο, στην οποία θα δώσει το στίγμα της μεταμνημονιακής εποχής για την παράταξη και τη χώρα, όπως διαβάζουμε στο news247.gr.

Η τρόικα όμως εν τω μεταξύ επιστρέφει. Και από την αξιολόγηση που ξεκινά αύριο εξαρτάται στην πραγματικότητα εάν θα γίνει πράξη η δήλωση του κ.Σαμαρά: “Όχι μόνο δεν θα χρειαστούμε νέο Μνημόνιο, αλλά έχουμε τη δυνατότητα να σταθούμε από την επόμενη χρονιά, ακόμα και χωρίς τα υπόλοιπα χρήματα του τωρινού Μνημονίου”. Αλλά και εάν θα έχουν τύχη τα σχέδια του Μαξίμου για αποτύπωση περισσότερων φοροελαφρύνσεων στον προϋπολογισμό (Συγκεκριμενα για μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων από το 2015 και όχι από το 2016 όπως προέβλεπε το οικονομικό επιτελείο, γεγονός που θα σημάνει και μείωση των εσόδων για την επόμενη χρονιά και συναρτάται με το αίτημα για χαλάρωση των στόχων όσον αφορά στο πρωτογενές πλεόνασμα, μείωση ή κατάργηση των τεκμηρίων, αύξηση των δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, μείωση των συντελεστών φορολόγησης επιχειρήσεων και επιτηδευματιών).

Εν όψει της έναρξης της αξιολόγησης ο κ.Σαμαράς πιθανόν να έχει σήμερα ή το αργότερο αύριο νέα συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη
. Ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου έχει ξεκινήσει από χθες τις επαφές με τους υπουργούς που έχουν ανοιχτά μνημονιακά μέτωπα. Μετά τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση χθες, ο κ.Χαρδούβελης θα συναντηθεί σήμερα με τους υπουργούς Ανάπτυξης Νίκο Δένδια και Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου για τα κόκκινα δάνεια (και ενώ η τρόικα επιμένει για πλειστηριασμούς στο ένα τρίτο της αντικειμενικής αξίας για οφειλές προς το δημόσιο) και στη συνέχεια διαδοχικά με τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη και Υγείας Μάκη Βορίδη.

Το μέτωπο μεταξύ του κ.Μητσοτάκη και του υπουργού Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου παραμένει εν τω μεταξύ ανοιχτό, εκφράζοντας όχι μόνο την υποβόσκουσα αντιπαράθεση μεταξύ “μεταρρυθμιστών” και “λαϊκής δεξιάς”, αλλά και τον πόλεμο στη Β' Αθήνας εν όψει πιθανών εκλογών, ένα ενδεχόμενο με το οποίο ασχολούνται άπαντες οι γαλάζιοι και όχι μόνον. Το Μαξίμου πήρε το μέρος του κ.Μητσοτάκη την Παρασκευή, με αποτέλεσμα ο κ.Ντινόπουλος να προβεί σε μπαράζ διευκρινίσεων για τις δηλώσεις του. Στην πραγματικότητα όμως ο υπουργός Εσωτερικών εξακολουθεί να παίζει το παιχνίδι των ίσων αποστάσεων μεταξύ κυβέρνησης και απείθαρχων δημάρχων, προσβλέποντας προφανώς στη στήριξη των δεύτερων, ενώ με τις δηλώσεις του πως η Ν.Δ πρέπει να αγκαλιάσει ξανά τα λαϊκά στρώματα και τους μεροκαματιάρηδες διαλέγει σαφώς στρατόπεδο την ώρα που η συζήτηση για τη διεύρυνση και στρατηγική της παράταξης καλά κρατεί. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ