2014-09-29 14:27:14
Φωτογραφία για Ο... ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Λ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ! (ΡΗΟΤΟ)
Αντισυμβατικός, πληθωρικός, ανήσυχο πνεύμα, οραματιστής, με κοινωνικές ευαισθησίες και αθεράπευτα ρομαντικός. Παίκτης, προπονητής, ερασιτέχνης... ψαράς και εσχάτως συγγραφέας!

Με μια λέξη: ανεξάντλητος. Το βιβλίο του Λάζαρου Παπαδόπουλου «Ηook Shot» που ήδη κυκλοφορεί με την επιμέλεια της «GBA» (της σχολής μπάσκετ που ίδρυσε ο ίδιος μαζί με τους Διαμαντίδη, Χαραλαμπίδη, Χατζηβρέττα), είναι αποτέλεσμα μια εσωτερικής ανάγκης που ίδιος είχε εδώ και χρόνια.

Το πάθος για το μπάσκετ είναι άλλωστε κάτι που καθοδηγεί τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού: «Η ιδέα για να γράψω αυτό το βιβλίο μού ήρθε πολύ παλιά, από τα πρώτα χρόνια της καριέρας μου, καθώς κρατούσα σημειώσεις από διάφορες προπονήσεις που έκανα. Ξαφνικά διαπίστωσα ότι το υλικό που είχα μαζέψει ήταν αρκετό ώστε να γραφτεί αυτό το βιβλίο» εξηγεί ο Παπαδόπουλος στον πρόλογό του και προσθέτει:

«Θυμάμαι όταν για πρώτη φορά έφτασαν στα χέρια μου τα βιβλία του Πιτ Νιούελ (προπονητής-θρύλος του κολεγιακού μπάσκετ) ήμουν 16 χρονών.


Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Τότε είχα την τεράστια τύχη να έχω για προπονητή τον γιο του, Τομ Νιούελ (στον Ηρακλή) ο οποίος μου έδωσε και τα συγκεκριμένα βιβλία, τα οποία ήταν γραμμένα στα αγγλικά κι εγώ τότε με δυσκολία μπορούσα να αρθρώσω δυο λέξεις πόσω μάλλον να διαβάσω και να καταλάβω αυτά που έγραφαν. Αυτό είναι! Θα ήθελα τότε ένα βιβλίο του Νιούελ στα ελληνικά ή ακόμη καλύτερα να γυρίσω τον χρόνο πίσω και να μάθω καλύτερα αγγλικά. Ομως επειδή τίποτα από αυτά τα δυο δεν γίνεται αποφάσισα να γράψω μόνος μου ένα βιβλίο, το οποίο να περιέχει όλα αυτά αυτά που θα ήθελα εγώ τότε».

Τη γνώμη τους για το βιβλίο του Λάζαρου Παπαδόπουλου καταθέτουν έμπειροι τεχνικοί: «Πιστεύω πως δεν υπάρχει καταλληλότερος αθλητής για να εξηγήσει την τεχνική του hook shot» λέει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

«Το βιβλίο του θα είναι πολύ χρήσιμο τόσο σε αρχάριους προπονητές όσο και στους πιο έμπειρους» αναφέρει ο Ντούσαν Ιβκοβιτς.

Τις εντυπώσεις τους επίσης περιγράφουν οι Δημήτρης Ιτούδης και Βαγγέλης Αγγέλου. Ο Παπαδόπουλος ξεκίνησε τη συγγραφή του βιβλίου (στο οποίο περιγράφεται η τεχνική ανάλυση του hook, του post game, κ.ά.) από το 2008.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ